nov201814

Lyudmila og babyUng mor ville forlade sin nyfødte søn på hospitalet i Lutsk, Ukraine. Men efter Children’s Missions indsats, besluttede hun at beholde sit barn.

Da Lyudmila Lonyuk modtager et opkald om, at en 20-årig kvinde vil give sit nyfødte barn væk, må hun gribe ind.

 

Lederen af Children’s Mission i Ukraine indsamler tøj og børnebøger, som bliver sendt til hospitalet. Efter samtaler med den unge mor og hendes familie, beslutter moren at beholde barnet. I dag er familien fortsat samlet og moren har netop færdiggjort sine studier.

Children’s Mission samarbejder med familie- og ungdomsafdelingen i Lutsk. Det var dem, der havde ringet til Lonyuk, den morgen for et par år siden, i håb om, at Children’s Mission kunne hjælpe. Den unge kvinde, Halyna, var studerende, og barnets far var ikke inde i billedet. Hun havde ikke fortalt sine forældre, at hun var gravid og var bange for familiens reaktion, hvis de fandt ud af det. Derfor havde hun besluttet at forlade sin søn på hospitalet.

Lyudmila Lonyuk husker tilbage:
– Børn er en Guds velsignelse, og vi ønskede at hjælpe den unge mor. Hun var jo ikke en dårlig mor. Hun var bare ung, ensom og meget usikker på hendes fremtid.

Derfor sørgede afdelingslederen for, at den lille familie ikke skulle mangle noget:
– Vi fik hentet noget fint børnetøj, en børnebibel og andre ting til den lille Ostap og sendte det til hospitalet, fortæller hun og tilføjer smilende:
– Da Halyna så alle de gaver, som vi, takket være vores givere, havde sendt til Ostap, blev hun meget rørt. Hun elskede naturligvis sin søn. Hun var bare bange og usikker på, hvordan hun skulle tage sig af ham.

Kvinden kontaktede sine forældre, som tog til Lutsk med stor bekymring og mange spørgsmål.
– Men da de så den lille baby, og hvor mange der viste omsorg for Ostap, smeltede deres hjerter, fortæller Lyudmila.

Forældrene besluttede sig for at støtte deres datter og deres lille barnebarn, og i dag trives den lille familie.
Halyna har nu afsluttet sine studier og skal begynde at arbejde. Lonyuk fortæller, at hun sommetider ringer hun til Children’s Mission og fortæller dem, hvordan det går med Ostap.

– Det bedste var, da Halyna sagde: ”Jeg troede, at jeg var alene i denne verden, men Gud har sendt så mange for at hjælpe mig. Jeg er ikke bange længere. Alt kommer til at gå godt for min lille baby og jeg.”
– Det er så dejligt at kunne hjælpe! smiler Lyudmila Lonyuk.