aug 2014 25

Et særligt besøg på ukrainsk sanatorie

BunnyDachny er et rehabiliteringscenter for børn med handikaps og andre følgevirkninger af stråleskader efter Tjernobylkatastrofen. For nylig besøgte Chrildren’s Mission centret med gaver og en overraskelse: kaninen Bunny!

Dachny får ofte besøg af Children’s Mission, som hjælper centret forskelligt udstyr.

– Mange af børnene kan ikke gå og behøver kørestole. Men det er et stort problem at få fat i kørestole til børn, fortæller leder af Children’s Mission i Ukraine, Lyudmila Lonyuk. Derfor er børnenes forældre meget taknemmelige, når Children’s Mission kan levere forskellige hjælpemidler.

– De sidste 12 måneder har vi kunnet skænke 12 gode børnekørestole og andre hjælpemidler til børnene på Dachny, fortæller en glad Lyudmila.

– Det er en hjælp, der virkelig gør en forskel i børnenes liv, tilføjer hun.

Og på sanatoriet var børnene meget glade for at stifte bekendtskab med kaninen Bunny – som selvfølgelig havde gaver med til alle børnene!

Children’s Mission støtter sygehuse, rehabiliterings- og fængselsinstitutioner og sender hvert år 300 ton humanitær hjælp til Ukraine.

Da ulykken på atomkraftværket i Tjernobyl indtraf i 1986, fik 3,5 millioner mennesker ændret deres liv for altid. Jorden i områderne omkring Tjernobyl er stadig beskadiget af radioaktiv stråling, hvilket vil være gældende i mange år fremover. Hundredtusindvis af mennesker er allerede døde, og en af katastrofens konsekvenser har været, at mange børn og voksne, den dag i dag, stadig dør i en ung alder.

Children’s Mission er hovedsagelig aktiv i Volynregionen, hvor 90.000 børn er påvirkede af ulykken, og 47.000 børn stadig bor i strålingsforurenet miljø. Maden, som dyrkes og spises i regionen, er radioaktiv. Det påvirker børnenes immunforsvar, så de bliver trætte og ofte er syge. De har stor risiko for at få kræft i en ung alder.

Vær med til at hjælpe børnene i Ukraine med en donation her på siden.

Del med dine venner: