aug201425

BunnyDachny er et rehabiliteringscenter for børn med handikaps og andre følgevirkninger af stråleskader efter Tjernobylkatastrofen. For nylig besøgte Chrildren’s Mission centret med gaver og en overraskelse: kaninen Bunny!

Dachny får ofte besøg af Children’s Mission, som hjælper centret forskelligt udstyr.

– Mange af børnene kan ikke gå og behøver kørestole. Men det er et stort problem at få fat i kørestole til børn, fortæller leder af Children’s Mission i Ukraine, Lyudmila Lonyuk. Derfor er børnenes forældre meget taknemmelige, når Children’s Mission kan levere forskellige hjælpemidler.

– De sidste 12 måneder har vi kunnet skænke 12 gode børnekørestole og andre hjælpemidler til børnene på Dachny, fortæller en glad Lyudmila.

– Det er en hjælp, der virkelig gør en forskel i børnenes liv, tilføjer hun.

Og på sanatoriet var børnene meget glade for at stifte bekendtskab med kaninen Bunny – som selvfølgelig havde gaver med til alle børnene!

Children’s Mission støtter sygehuse, rehabiliterings- og fængselsinstitutioner og sender hvert år 300 ton humanitær hjælp til Ukraine.

Da ulykken på atomkraftværket i Tjernobyl indtraf i 1986, fik 3,5 millioner mennesker ændret deres liv for altid. Jorden i områderne omkring Tjernobyl er stadig beskadiget af radioaktiv stråling, hvilket vil være gældende i mange år fremover. Hundredtusindvis af mennesker er allerede døde, og en af katastrofens konsekvenser har været, at mange børn og voksne, den dag i dag, stadig dør i en ung alder.

Children’s Mission er hovedsagelig aktiv i Volynregionen, hvor 90.000 børn er påvirkede af ulykken, og 47.000 børn stadig bor i strålingsforurenet miljø. Maden, som dyrkes og spises i regionen, er radioaktiv. Det påvirker børnenes immunforsvar, så de bliver trætte og ofte er syge. De har stor risiko for at få kræft i en ung alder.

Vær med til at hjælpe børnene i Ukraine med en donation her på siden.