apr202422

I fem år har 14-årige Dorothy Atieno været elev på Gift School i Mombasas slumkvarterer, en skole, der er finansieret med støtte fra Children’s Mission.

Her fortæller hun om sit liv og sin skolegang:

Mit navn er Dorothy Atieno. Den niende januar 2019 kom jeg på Gift School for første gang og skulle så starte i fjerde klasse. I skolen har jeg fået god undervisning.

Noget, der undrede mig, var, at vi elever fik udleveret lærebøger af skolen, så vores forældre ikke skulle købe bøger. Jeg har heller aldrig før hørt om en skole, hvor forældrene får mad til skolebørnene, selv når skolen ikke er åben. Vi skolebørn har også fået julegaver fra Children’s Mission. Jeg har aldrig oplevet en skole, der giver så meget kærlighed og velsignelse, som Gift School.

Mit liv har været fyldt med sorg og smerte, og hver dag beder jeg til Gud om at blive rask. Jeg har problemer med mit hjerte, nyrer og lider af blodsygdommen seglcelleanæmi.

Jeg havde allerede store helbredsproblemer, da jeg kom ind på skolen og var ikke sikker på, at skolen ville optage mig som elev, men skolens grundlægger Linah Samba bød mig velkommen. Fordi jeg er syg og konstant har smerter, har jeg nogle gange svært ved at klare mine studier.

Jeg takker Gud for mine lærere, der står op for mig og viser kærlighed, og som ikke forlader mig, når livet er svært. Med deres støtte og med Guds hjælp er det lykkedes at gennemføre ottende klasse. Jeg klarede mig godt til de nationale eksamener.

Det, der gør mig ked af det, er, at jeg nu er færdig med grundskolen, og at jeg derfor ikke længere kan fortsætte på Gift School. Jeg ville ønske, at skolen også tilbød en videregående uddannelse, så jeg kunne blive ved med at få den hjælp, jeg får her.

Jeg er så taknemmelig til Gift School for al den hjælp, jeg har fået, og til Children’s Missions alle givere, der gør det muligt for børn som mig at gå i skole og få hjælp til uddannelse.