mar202006

Daniel Saningo voksede op i en masaifamilie i Kenya. I dag er han lærer på Children’s Missions og ABC’s skole blandt masaierne i Namelok.

Masaierne er et folk, der bor i det sydlige Kenya og det nordlige Tanzania. De holder husdyr og har en kultur, som de værner meget om.



– Jeg voksede op i en stor familie med fem brødre og tre søstre. Far var en typisk masai, og vi havde nogle geder og får. Som masai spiser du hovedsageligt tre ting: mælk, kød og blod, fortæller Daniel Saningo.

– Men det var en hård opvækst. Vi var meget fattige. Far drak, og mor købte masser af kartofler, som hun solgte videre, for at familien kunne få en lille indkomst, tilføjer han.

At få mulighed for en god uddannelse var ikke det nemmeste. Daniel ville gerne lære noget, men der var ingen skole i nærheden. Han fik hjælp af en ven, der lod Daniel bo hos ham i skoletiden. Familien havde nemlig ikke råd til at lade ham bo på skolen.

Efter et par år i skolen begyndte Daniel at arbejde som dyrepasser. I to år sparede han op så meget, han kunne, for at fortsætte sine studier. Derefter kombinerede han sine studier med arbejde. I 2012 afsluttede han sin grunduddannelse.

2012 var også året, da Children’s Missions lokale partner ICCS startede et skolearbejde i Namelok. Skolen startede med 80 elever i to klasser, der blev undervist under et træ. To lærere og to kokke sørgede for, at børn i alderen 7-12 år fik mad og undervisning dele af dagen.

Efter et år under træerne blev der opført en skolebygning med økonomisk støtte fra Children’s Missions partner ABC på Island. Siden da er skolen blevet udvidet i flere omgange, og flere elever og lærere er kommet til.

– Jeg arbejdede på skolen, mens jeg studerede på universitetet. I dag har jeg en læreruddannelse og underviser i engelsk og naturvidenskab på skolen. Min kone arbejder også som lærer på skolen. Vi har også tre børn, siger Daniel.

Både masaibørn og børn fra andre stammer kan gå på skolen. Det er en skole for alle, der ønsker uddannelse, og eleverne kan også bo på skolen. I dag har Children’s Missions og ABC’s skole i Namelok 410 elever.

– Hjælpen fra givere i de nordiske lande er ekstremt vigtig. Det betaler vores personale, vedligeholdelse af skolen og mad til børnene.

Siden skolen startede, er uddannelsesniveauet blandt børnene i området steget markant.

– Da skolen startede, var der mange børn, der aldrig fik mulighed for at gå i skole, men vi har formået at opsamle dem, og i dag er det usædvanligt at se børn, der ikke går i skole.

– Jeg elsker at undervise. Jeg er næsten altid på skolen, fordi jeg har en passion for undervisning, og for at børnene skal få en god uddannelse, slutter Daniel Saningo.