jan202115

– Covid-19 er som en usynlig morder, der ikke kun dræber mennesker, men også børns drømme, fortæller Jibon Topno, der går i 5. klasse på Home of Peace i Bangladesh.

Her er skolerne stadig lukket. I begyndelsen af ​​Corona-pandemien blev nogle af eleverne tilbage på kostskolen Home of Peace, da de ikke kunne nå rejse hjem, inden landet lukkede ned. Men nu bor alle børn sammen med deres familier igen.

Jibon Topno fortsætter:

– Myndighederne ønsker, at vi elever studerer via digitale platforme, men jeg har ikke adgang til mobiltelefon, computer eller andet digitalt udstyr, og jeg ved, at jeg langt fra er alene om det problem.

Længes efter skolen

– For børnene er den langvarige skolelukning meget vanskelig. De længes efter at vende tilbage til skolen, siger Mary Minakkhi fra Children’s Missions samarbejdspartner Agape Social Concern.

Jibon Topno stemmer i:

– I min landsby er der ikke mange, der kan læse, og vi har ingen lægehjælp. Derfor føles situationen i min hjemby usikker, og jeg tror virkelig, det ville være mere trygt for mig at bo på Home of Peace. Jeg længes efter den dag, hvor jeg kan vende tilbage dertil.

Mangler mad og husly

Pandemien rammer landet på flere måder. Ud over tilfælde af Covid-19 er folket ramt af arbejdsløshed. For mange mennesker har pandemien medført at de mister det grundlæggende i livet, såsom mad og et sted at bo.

Hele uddannelsessystemet er meget usikkert. Alle skoler er tvunget til at lukke, indtil myndighederne giver andre instrukser.

– På trods af usikkerheden skal vi holde modet oppe, følge myndighedernes retningslinjer og håbe, at verden og vores land kommer sig efter Corona-virusens hærgen, siger Mary Minakkhi.