dec201411

Pige i LALskoler i BangladeshChildren’s Missions daglige leder er netop kommet hjem fra et tilsynsbesøg i Bangladesh, hvor han med egne øjne så betydningen af Children’s Missions skoleprojekt ”Light a Light for Bangladesh”.

– Det har været en fantastisk oplevelse og glæde at se de mange skønne børn – i alt 300 fordelt på 4 skoler – som nu har været i skoleprogrammet i et år, fortæller Arne Panduro i et julebrev, der netop er udsendt.

”Light a light for Bangladesh” betyder ”Tænd et lys for Bangladesh”, og det er der brug for. Børnene i Bangladesh kommer fra meget fattige familier i landdistrikter.

– Normalt vil de ikke have mulighed for at få en god skoleuddannelse, og uden uddannelse vil børnene for altid være holdt fast i dyb fattigdom, fortæller Panduro.

I Light a Light-skolerne får børnene en basal indlæring, dels i almindelige skolefag og dels i musiske fag som musik, sang, rim, remser, rytmer og dans.

– Det skaber glæde og styrker børnenes almindelige indlæring og samtidig hjælper det børnene til en langt bedre selvforståelse. Skjulte evner og talenter komme til udtryk, forklarer Arne Panduro.

– Hvilken glæde at se børnenes udstråling og entusiasme, når de spiller et instrument, danser eller fremsiger digte og remser. Man taber fuldstændigt sit hjerte til dem, samtidig med at der stiger en bøn op i ens indre om at dette fantastiske skoleprojekt må kunne fortsætte.

Arne Panduro opfordrer til at give en julegave til børnene gennem Children’s Mission.

– Dette års julegaver vil vi dele ligeligt mellem børnene i Ukraine og børnene i Bangladesh, lover han.