nov201230

Lørdag den 1. december er det World Aids Day, hvor hele verden sætter fokus på aids-epidemien. Children’s Mission forebygger aids i Zambia.

Zambia er et af de lande i verden der er hårdest ramt af aids. Gennemsnitsalderen i Zambia er på kun 16,8 år. En hel forældregeneration er på vej til at uddø. Derfor forebygger Children’s Mission ved at oplyse om hiv-smitten i et stort område af Zambia.

Zambia er hårdt ramt af den tragiske epidemi. En hel generation er gået tabt. Lige nu er 8 pct. af den voksne befolkning er smittet med hiv-virus. Smitten har efterladt 1 million børn forældreløse i det fattige land.

Disse børn lever i bedste fald med en slægtning eller hos en plejefamilie, men deres status er lav.

Indenfor den fattigdom, som hersker, spiser man efter alder og rang. Det vil sige at plejefar, plejemor og de biologiske børn har førsteret. Hvis der bliver noget tilovers, tildeles det de forældreløse børn.

Derfor er det ikke nok at oplyse om smittefare. Nogen må også tage sig af de mange forældreløse børn. Og det gør mange zambiske familier heldigvis. Kulturen påbyder, at man tager sig af familiemedlemmer. Og selv om de forældreløse rangerer lavt i familiehierarkiet, får de dog tag over hovedet og brød på bordet.

Children’s Mission administrerer et gedeprojekt, som går ud på at donere et gedepar til fattige familier – og helst dem, der tager sig af forældreløse børn. Gedemælk indeholder meget næring, som hjælper til at opbygge immunforsvaret.