jun201601

JohnDave-webChildren’s Mission Filippinerne har arbejdet med at forebygge og behandle underernæring i mange år.

Underernæring er meget almindeligt, og i de områder, hvor Children´s Mission arbejder, er ca. 25 procent af børn under seks år underernærede. Fem procent af disse børn har en vægt, der er meget under det normale.
Et af disse børn er John Dave. Da Children´s Mission’s team sidste sommer fandt ham på lossepladsområdet Harangan, vejede han kun 10 kilo, selv om han var tre år og tre måneder gammel.

John boede med sin mor, far og to søskende og var ofte syg af forskellige infektionssygdomme bl.a. orm i maven. Han var meget genert og indelukket.
Familien fik hjælp til at gå til læge med John for at få ham behandlet for alle hans sygdomme. Teamet gav familien undervisning om næringsrigtig mad, samt god hygiejne. Allerede efter tre uger havde John taget tre kilo på i vægt.

Nu er John frisk og glad
Når teamet nu kommer på besøg i området, kommer John altid løbende i møde som en glad dreng.
Familien er taknemlig for den hjælp, de har fået, og deres forudsætninger for et bedre liv er meget større
nu end tidligere, takket være teamets indsats.
Den væsentlige grund til underernæring blandt børn er forældrenes uvidenhed om, hvad god mad er og
hvordan man tilbereder den, så børnene får ikke den næring de har brug for.
Erfaring og forskning viser, at hvis et underernæret barn får hjælp inden det er fem år, vil barnet få en bedre fremtid.

Effektiv handling giver gode resultater
Children´s Mission har lang erfaring med at forebygge underernæring og behandle børn, som allerede er underernærede. Teamet som arbejder med underernærings programmet består af tre socialarbejdere samt en sygeplejerske og en læge efter behov.
I samarbejde med de lokale myndigheder vælger teamet forskellige geografiske områder. Først undersøges forholdene i området. Derefter vejes alle børn i området som er under seks år. De børn som har en vægt under eller meget under det normale, er dem, som teamet tager sig af.

Det daglige arbejde
Når de underernærede børn i området er identificeret, begynder teamets arbejde. De besøger børnene regelmæssigt efter behov – en del dagligt, andre en gang imellem.
Samtidig undervises forældrene både enkeltvis og i grupper. Dette er en vigtig del af arbejdet, fordi en stor
del af problemerne handler om, at mange forældre ikke kender til, hvad deres børn har brug for, for at vokse og få tilstrækkelig næring. Børnene vejes igen for at se, om indsatsen har givet det ønskede resultat. Ofte ser vi gode resultater hos børnene efter bare nogle uger.
Som hos John, der efter bare tre uger havde taget tre kilo på. Og det er meget, når man kun vejer 10 kilo.