maj201909

Charles Musingo-webCharles Musingos firma giver ikke alene ham selv beskæftigelse. Han hjælper også arbejdsløse unge mænd ind på arbejdsmarkedet – og hans produkter gør også en indsats for miljøet.

Charles Musingo deltog i en iværksætteruddannelse på universitetet i Nairobi. Det gav ham masser af teoretisk viden, men han vidste ikke, hvad han helt praktisk skulle gøre for at starte sin egen virksomhed.

Charles (til højre på billedet) kom i kontakt med EPTF, Children’s Missions partnerorganisation i Kenya, som er specialister i iværksætteri.

– Det var fantastisk. Jeg lærte, hvad jeg skulle gøre for at komme i gang, siger han.

Charles har nu startet et firma, Iscom Tradelink, hvor han indsamler aske fra virksomheder. Han har købt en briketpresser, der producerer aske af briketter. Han sælger briketterne til husholdninger, hoteller og restauranter.

Produktion giver ikke kun en indkomst. Briketterne har også en positiv indvirkning på miljøet. Briketterne reducerer røg i hjemmet med op til 97 procent sammenlignet med brændende træ i åbent ildsted.

Charles har også en anden motivation til at drive sit firma. Han brænder for at få flere unge i arbejde. Han investerer i unge mennesker, som strejfer omkring uden job. Dem oplærer og ansætter han i  sit firma.

– Det er nedværdigende for unge, når de ikke kan få deres første job. Så får de heller ikke andre jobs. Tiden rinder væk, og de ender i ledighed, meningsløshed – og fattigdom.

I dag har selskabet tre partnere og fire medarbejdere. Charles er den eneste, der har universitetsuddannelse; de andre er lavtuddannede.
Charles hjælper også med at undervise på EPTF, så flere unge tør satse på at starte deres eget. Han har uddannet andre til at starte virksomheder med briketproduktion. Indtil nu er ni nye virksomheder startet, og de beskæftiger tilsammen 18 personer.

For Charles Musingo er virksomheden ikke kun en indtægtskilde, men også en mulighed for at gøre en indsats for sine medmennesker og for miljøet.

– Det, jeg gør er vigtigt for andre, og jeg ser mig selv som en del af en større indsats for at forbedre situationen for mennesker i Kenya, siger Charles Musingo.