nov201822

forladt med ikke opgivetDette er historien om Chabelita fra et af lossepladserne i udkanten af Manila, hvor Children’s Mission arbejder med blandt andet mobilklink og underernæringprogram.

Chabelita var to år gammel, da hun og hendes tre søskende blev forladt af deres mor. Faren var desperat og vidste ikke, hvordan han skulle håndtere situationen med både at arbejde for at forsørge familien og samtidig passe børnene.
En dag beslutter han at opsøge sin søster og hendes familie. Dér finder han ud af, at søsterens mand er fængslet for mord på en slægtning. Søsteren, som allerede har to egne børn at tage sig af, forsørger sin familie ved at sortere skrald.

På trods af den vanskelige situation for både faren og hans søster og deres familier beslutter de, at søsteren skal tage sig af brorens børn, og at han vil arbejde så meget, han kan, og bringe pengene til søsteren og alle børnene.

Første gang, jeg møder Chabelita, er der gået to uger siden, hun var nødt til at flytte til sin faster. Hun er tryg og tilfreds i sit nye miljø, som de fleste dog nok ville anse for uegnet for børn at bo i. Familien bor meget enkelt i et skur-lignende hus uden elektricitet, vand eller toilet. På trods af den ubehagelige situation, hun er havnet i, er hun stolt, når hun fortæller om Chabelita og hendes søskende, og vil virkelig passe på dem og hjælpe dem på enhver måde.

Takket være støtte fra den mobile klinik har de adgang til gratis sundhedsydelser og undervisning i, hvordan man laver god, billig og ernæringsrig mad. Når Chabelita er fire år gammel, og det er på tide for hende at starte forskole, kan hun som mange andre børn allerede har gjort, indgå i Children’s Missions sponsorprogram for at det bliver økonomisk muligt for hendes familie at lade hende studere.