mar201820

Moldova-dagcenter-webI Cornesti, Moldova, driver Children’s Mission et dagcenter. Hver dag kommer 35-40 børn fra familier med store behov. I dagcentret får børnene varm mad, de får hjælp til lektierne, og de kan deltage i forskellige aktiviteter.

Det er børn, der har særlig brug for opmærksomhed og omsorg. Når vi kommer tæt på dem, bliver deres sorg vores sorg og deres glæde vores glæde.

Catalina
12-årige Catalinas liv er ikke så nemt. Hun er fra en fattig familie med seks børn, hvor moren er eneforsørger, mens faren har alkoholproblemer og kun arbejder i perioder.
Catalina har fået lektiehjælp i vores dagcenter siden begyndelsen. Først var hun genert og usikker, men hun udviklede sig gradvist til en anden person. Hun sluttede sig til vores bibelundervisning, og vi gav hende små ansvarsområder.
I dag er hun en person, der virkelig er til at stole på. Hun deltager i aktiviteterne, leder koncerter og er begyndt at gå i kirke.
For nogen tid siden led hun af en alvorlig knoglesygdom, og hun gik til langvarig behandling. Vi bad for hende og besøgte hende.
En dag kom hun tilbage som en stærk og lykkelig fighter. Hun tager stadig medicin, men hun tillader ikke sygdommen at stjæle hendes barndom, venner og liv.

Irina
Irina er 23-årig enlig mor. I tre år boede hun hos en mand og blev udsat for sult, vold og ydmygelse. Hun fødte to børn og er nu gravid med sit tredje barn.
Situationen var så dårlig, at de sociale myndigheder tog sig af børnene en måned, mens Irina fik hjælp til at få prioriteterne i orden og rydde op i sit hjem.
Nu er børnene tilbage hos deres mor. Familiens liv er langt fra enkelt, men de er taknemmelige for at have fået en ny chance.
Children’s Mission har givet familien en ged, som kom på det rigtige tidspunkt og blev til stor velsignelse. Vi har også haft mulighed for at vise og fortælle om Guds kærlighed.
Når problemerne opstår, kommer Irina til kirken. Dér får hun hjælp og dér møder hun mennesker, der accepterer hende og elsker hende.

Brødhuset
Children’s Mission driver også bageriet ”Brødhuset”. Hver dag bager de brød til tre dagcentre, hvor mellem 110 og 120 fattige børn kommer. Brødet går også til fattige familier, ældre og handicappede.
En gammel kvinde fortalte mig, at det brød, hun modtager, er den eneste mad, hun får, og at hun spiser brød med te hele ugen igennem.
Vi er taknemmelige for Gud for, at Children’s Mission kan give brød hver dag til denne kvinde og til andre trængende, og at vi gennem bageriet kan vise folk, at Gud elsker dem og hjælper dem med deres behov.