jan202010

I børnebyen Open Heart Children’s Village i udkanten af Manila på Filippinerne bor børn i alderen 4-17 år.

I hvert hus bor 7-8 børn hos deres husforældre. De fleste husforældre har et eller to biologiske børn, der også bor sammen med familierne, og dette bidrager til at skabe en hjemmefølelse for børnene.

I løbet af det sidste år er flere børn blevet genforenet med deres biologiske familier på prøve, og det er meget positivt! De børn, der flytter hjem til deres familier, følges op i mindst et år.

I børnebyen får børnene hjælp til at behandle deres negative oplevelser fra tidligere, men får også støtte til at udvikle deres talenter. De kan spille instrumenter, deltage i spejderliv, danse, synge, male og meget mere.

Musiklejr og maleri

For et stykke tid siden modtog vi en større gave, som blev indsamlet i forbindelse med en begravelse. Pengene blev brugt til at organisere en tredages musiklejr, hvor omkring ti af børnene i børnebyen mødte yderligere 30 børn og legede, sang og dansede sammen. Det var meget værdsat!

Børnene fra børnebyen er siden fortsat med at spille og øve på deres instrumenter sammen med lederne eller deres husforældre. En af de ældste drenge er blevet så god til at spille guitar, at han kan spille med, når kirken holder gudstjeneste.

De ældre elever i Children’s Missions sponsorprogram bidrager med noget af deres tid og deres talenter for at hjælpe missionen med forskellige ting. En studerende, der er god til at male, har valgt at give tid og støtte til nogle af børnene i børnebyen, så de kan udvikle deres kunstneriske evner.

Isfest og udvikling

Indimellem arrangerer vi isfest eller andet sjovt for børnene. Det kan være i forbindelse med sommerferien for at fejre afslutningen af skoleåret, og at børnene har fået meget ny viden. Men det kan også være andre begivenheder, som vi vil være opmærksomme på eller ganske enkelt feste for blot for at overraske. Is er altid værdsat, og på sådanne tidspunkter er der ingen, der vil komme sent!

Børnebyen har den fysiske kapacitet til at vokse med yderligere familier. Det er dog ikke altid nemt at finde de rigtige husforældre, som er villige til at give deres kærlighed og tid til børnene, og som kan love at gøre det i mange år. Vi beder og tror, at der er forældre, der er villige til at komme, og som er egnede til at passe de børn, der har brug for at bo i Open Heart Children´s Village.

Eva-Mari Blomqvist