jan202020

For lidt over ti år siden arbejdede Ludmila Visnevscaia i en bar og serverede alkohol. I dag arbejder hun i samme hus, men med et helt andet formål.

På Children’s Missions dagscenter i huset hjælper hun sårbare børn med mad, lektiehjælp og meningsfuld beskæftigelse.

– Jeg ville aldrig have troet, at jeg en dag ville arbejde med at hjælpe børn i det samme lokale, siger Ludmila (til højre på billedet).

Ludmila Visnevscaia er 35 år gammel og bor sammen med sin mand og tre børn i Cornesti i det vestlige Moldova. I seks år har hun arbejdet på Children’s Missions kristne dagscenter, hvor hun nu er daglig leder.

Tidligere arbejdede hun i en bar, hvor hun serverede drikkevarer med alkohol og solgte cigaretter.

– Jeg arbejdede i baren i halvandet år. Det var lange dage fra morgen til midnat. For mig var der ingen betænkeligheder ved at servere alkohol og sælge cigaretter. Jeg solgte til alle, der ville have, endda til børn eller personer fra fattige familier, bare jeg selv tjente penge.

Ludmila flyttede til Moldovas hovedstad Chisinau og boede der i tre år, før han vendte tilbage til Cornesti i forbindelse med sit andet barns fødsel.

– Jeg havde brug for et job og gik til min gamle arbejdsplads. Da opdagede jeg, at bygningen blev restaureret for at blive et dagscenter på hverdage og kirke om søndagen.

Ludmila ville arbejde med udsatte børn på dagcentret, men var samtidig bekymret.

– Jeg var ikke kristen, og var derfor bange for, hvad folk ville tænke, hvis jeg arbejdede på en kristen arbejdsplads. Men min familie opmuntret mig.

Ludmila fik ansættelse i dagcentret. Til at begynde med skammede hun sig ind imellem for sin arbejdsplads og ønskede ikke, at folk skulle se hende. Men gradvist blev hun mere og mere nysgerrig efter at vide mere om den kristne tro og efter seks måneder begyndte hun selv at studere Bibelen.

– Der var så meget, jeg ikke vidste, som hvordan man beder eller hvad Bibelen egentlig handler om. Men da jeg begyndte at læse i Bibelen, kom en ny sandhed til mig.

Da Ludmila arbejdede på dagplejen i et år, valgte hun at tage imod Jesus i sit hjerte.

– Der er så meget, der har ændret sig i mit liv. Jeg forstår, at Guds kraft er så stærk. Han har frigivet mig fra alt mørke, og han rejser mig, når livet ryster.

– Hvis nogen, da jeg stadig serverede alkohol i baren, havde fortalt mig, at jeg i fremtiden ville arbejde i det samme lokale med at hjælpe børn og også fortælle dem om Jesus, ville jeg aldrig have kunnet tro det.

EVA RUDERSTAM