sep201628

bageri-webBrødposer til hundredvis af fattige familier hver uge. Mad til 85 børn i forskellige fritidsaktiviteter hver dag. En kirke i Moldova er forvandlet til bageri med støtte fra Children’s Mission.

Det, der startede som en drøm for Natalia Mocan i Children’s Missions partnerorganisation Lumina Lumi, er nu blevet en realitet – et bageri med to medarbejdere og en engageret kirke i ryggen. En del af kirken Lumina Lumi er blevet ombygget, og store ovne, kagebord og andet bageriudstyr er installeret.

Mad på bordet
Det er næsten to år siden, de første planer om et bageri i Ungheni tog form i Devent, der er Children’s Mission’s arbejdsgren for iværksætteri. Målet var at give brød til familier, der ikke har råd til at sætte mad på bordet. Samtidig ønskede man at skabe nye arbejdspladser og bringe ny viden til regionen. I foråret blev bageriet indviet under stort ståhej.
Ved indvielsen lovede byens borgmester at støtte projektet i fremtiden.

En hjertesag
Ud over de to ansatte i bageriet er der et stort engagement fra kirken, som distribuerer brødposer til familierne, køber råvarer og hjælper på forskellige måder.
– Dette er en hjertesag for kirken, siger projektleder Lennart Lindstedt. – Mange er involveret, og der er en stolthed i at være involveret i at uddele brød til familier, der har brug for hjælp.

200 brød om dagen
Moldova er et af Europas fattigste lande, og for mange familier i landdistrikterne betyder en brødpose om ugen et værdifuldt bidrag.
Lige nu bliver der bagt 200 brød om dagen – men kapaciteten er meget større. Målet er at udvide produktionen til gavn for mange flere.
Der er også mulighed for at sælge brød og kager til det offentlige og det øvrige samfund. Det styrker alt sammen betingelserne for, at bageriet med tiden kan blive selvforsynende.