mar201823

Husforaeldre-webIvy og Julius Mislang er nye husforældre i Children’s Missions børneby i Filippinerne. ”At tjene Gud ved at hjælpe børn er noget, der gør os lykkelige,” konstaterer de.

Siden 2012 har Children’s Mission drevet en børneby i udkanten af storbyen Manila i Filippinerne. Landsbyen er bygget til ni familier og i alt 72 børn.
De børn, der kommer til børnebyen, skal være forældreløse, forladte eller på anden måde have så store problemer i den familie, de kommer fra, at de har brug for en ny familie. De må blive i børnebyen indtil det enten er muligt at blive genforenet med deres familier eller pårørende, blive bortadopteret eller til de er voksne nok til at klare sig selv.
I august 2017 begyndte Ivy og Julius Mislang at arbejde som husforældre i børnebyen. De er begge 27 år og har været gift i fire år. De har en treårig datter, og i familien er der også Ivy’s yngste søster, som er 14 år gammel.
”Vores første dag som husforældre var fuld af spænding og overraskelser. Vi spekulerede meget på, hvordan det skulle gå,” siger Ivy.

Bønner fik hjertet til at smelte
Den første uge var de ”midlertidige husforældre” i et hus med otte børn. De indså, at der var mange nye ting at lære og tage i betragtning.
”Den første uge var både udmattende og forvirrende. Men efter en uge, hører vi nogle af børnene i deres bøn bede: ”Gud, jeg ønsker mig en mor og far som Ivy og Julius. Kan ikke gøre dem til min mor og far?” Disse bønner fik vores hjerter til at smelte, og vi forstod virkelig børnenes behov for en moder- og faderfigur, der virkelig bekymrer sig om dem, og sørger for at børnene har det godt.”

Glade, stolte og taknemmelige
Efter to uger blev Ivy og Julius spurgt, om de var villige til at blive de officielle husforældre i denne familie. Da havde Gud rørt ved deres hjerter, og de sagde ja.
”Det er udmattende, ansvarsfuldt og kompliceret, men vi er glade, stolte og taknemmelige til Gud for at han lader os få denne opgave.”
Nu har de udviklet deres rutiner. Hver aften samles familien for at læse Bibelen, bede sammen og dele, hvad der er sket i løbet af dagen. I julen tog de på udflugt med picnic i en park, og hver søndag besøger de kirken sammen.
”Det er sjovt at se, hvordan børnene udvikler sig, og at vi trives så godt sammen. Det føles dejligt at blive kaldt mor og far af ni børn. Vi håber, at vi kan vise os værdige til kaldet og bidrage positivt til børnenes udvikling,” siger Ivy og Julius Mislang.

Eva-Mari Blomqvist