nov201517

Angely-webAngely Barasi vil gerne være mor for udsatte børn i Children’s Missions børneby på Filippinerne. Hun har været i lære i ni måneder, og snart får hun ansvar for 8-10 børn i eget hus i børnebyen.

Children’s Missions børneby i Manila modtager socialt udsatte børn. Mange er forældreløse eller forladte. Lige nu bor der 31 børn i børnebyen – børn, som nu har fået en ny familie og en tryg tilværelse. Børnene er inddelt i ”familier” med en ”mor”, som de kan relatere til. Og lige nu er Angely Barasi i lære som mor.

At være mor i Children’s Missions børneby er ikke et job som alle andre. Hvert hus har 8-10 børn og en mor som tager sig af familien. Det er et stort ansvar. Disse kvinder har indstillet deres liv på at vise omsorg for de udsatte og forladte børn og bliver børnenes nye tryghed. Derfor er Children’s Mission meget nøje med at rekruttere de rigtige mødre til børnebyen.

Angely er selv mor til fem børn, som nu er voksne og studerer. Da hun hørte om børnebyen og at man søgte personale, sendte hun sin ansøgning af sted med det samme. At få lov til at hjælpe udsatte børn, tiltalte hende meget. Hun ved nemlig selv, hvordan det er at måtte kæmpe for bare at få mad på bordet.

Inden hun selv fik børn, læste hun til el-ingeniør på universitetet. Men efter to og et halvt år måtte hun afbryde studierne, fordi hun blev gravid. Med årene fik Angely og hendes mand fem børn og måtte kæmpe hårdt for at få økonomien til at hænge sammen. Da manden døde i en ulykke for over to år siden, blev situationen desperat. Angely vidste ikke, hvordan hun og familien skulle klare sig. Men det lykkedes at skaffe lidt penge ved at sælge kunstige blomster og trækul på markedet. Alligevel var situationen svær, og nogle gange kunne Angely kun stille ris og soyasovs frem på spisebordet.

Angely søgte stillingen som mor i børnebyen og blev glad, da hun blev kaldt til samtale. I mødet med forstanderen og det øvrige personale blev hun endnu mere overbevist om, at hun ville være mor i børnebyen, og da hun fik tilbuddet om at komme i lære, tvivlede hun ikke et øjeblik.

Angely har nu arbejdet i børnebyen i ni måneder, og om få måneder kan hun selv få lov til at modtage børn i sit eget hus i byen. I rekrutteringsprogrammet skal nye mødre i lære i mindst et år – dels for at de selv ved, hvad de går ind til, og dels for at Children’s Mission kan se, om personen egner sig til opgaven.