aug201407

Tacloban-klasseOtte skoler og 105 klasseværelser er repareret eller genopbygget efter tyfonkatastrofen i november sidste år.

Nu er den sidste genopbyggede skole i det tyfonhærgede Tacloban blevet indviet. Det var Anibong-skolen inde i centrum, tæt ved havet.

– Taknemmeligheden over missionens for al hjælp efter tyfonen i november sidste år kender næsten ingen grænser, fortæller Birgitta Dahl på din blog fra Children’s Missions arbejde på Filippinerne.

Børnene får sine klasseværelser tilbage og ordenen er genoprettet i deres liv. Siden tyfonen Hayan hærgede øen Leyte og storbyen Tacloban i november sidste år har tusindvis af skolebørn måttet modtage undervisning i teltskoler eller skure af krydsfinér.

Children’s Mission har arbejdet med genopbygning og renovering af ødelagte skoler siden januar. Organisationen påtog sig med katastrofepenge at give børnene det, de havde allermest brug for efter at den akutte fase i hjælpearbejdet var overstået, nemlig adgang til skolegang, fortæller Birgitta Dahl.

Børn fra otte skoler har sammenlagt fået 105 klasseværelser tilbage gennem genopbygning eller reparationer.

Anibong-skolen ligger i centrum af Tacloban, som var beboet af tusindvis af familier inden katastrofen i november. De har forbud mod at genopbygge deres skure samme sted, men bliver genhusede i nye boligområder.  Det er uvist hvornår de kan flytte ind i de nye boliger. Mange bor stadig i evakueringscentre.