sep201223

Ruslan Barash var det første barn, Children’s Mission hjalp i Ukraine. Han havde en hjernesvulst, som blev bortopereret takket være donationer. I dag er Ruslan familiefar med to børn.

Lyudmila Lonyuk er som leder af Children’s Mission i Ukraine ved at forberede organisationens 20-års jubilæum i landet.

5 millioner børn

– Der dukker mange minder frem: hvordan vi begyndte arbejdet, glæden over de mange sejre, men også følelsen af skuffelse over en del nederlag. Når jeg ser tilbage, er det alligevel med dyb taknemmelighed over at kunne sige, at Gud virkelig har været med og har hjulpet, siger hun og fortsætter:

– Jeg og personalet vil af hjertet takke alle jer, som igennem årene har støttet os åndeligt og materielt, som har givet tid og penge og vist kærlighed og omsorg. I har hjulpet tusindvis af forældreløse børn, enker, hjemløse, handicappede og trængende mennesker. Jeg regner med, at vi gennem årene har hjulpet næsten fem millioner mennesker!

Hjernesvulst

– Jeg tænker på det første barn vi hjalp – Ruslan Barash. En lille seksårig dreng, som havde fået en hjerne svulst og som lægerne kun gav en minimal chance for overlevelse. I Ukraine var der ikke mulighed for at hjælpe Ruslan. Jeg mindes de enorme anstrengelser Bosse (Chirldren’s Missions missionsleder – red.) gjorde for at indsamle penge og give pleje til Ruslan i Tyskland. En behandling der var meget lang og kompliceret med mange operationer. I dag er Ruslan helt rask og har en dejlig kone og to børn. Det er med din hjælp, kære giver, at det blev muligt.

Lyudmila Lonyuk slutter:

– Med hjælp fra dine gaver har vi set 2500 alvorligt syge børn få pleje og blive raske. Tænk dig alle disse børns lysende øjne og glade ansigter!