maj201216

Children’s Mission søsætter en forskole i hovedstaden Dhaka. Og det er musikken, der skal hjælpe børnene fra slummen at læse, skrive og regne.

Henrik Bach er lige kommet hjem fra Bangladesh, hvor han undersøgte mulighederne for at starte en musikskole for udsatte børn i hovedstaden Dhakas slumkvarterer.

Her fik han en god kontakt med den danske ambassade, de lokale myndigheder og en partner-organisation, der netop opretter skolehjem i Bangladesh.

– I Bangladesh bor der knap 170 millioner mennesker. Landet er kun tre gange så stort som Danmark. Det er ligesom Indien et meget fattigt land. Mange børn lever og bor på gaden, fortæller han og viser billeder af familier, der bor klods op ad togskinnerne ved storbyens hovedbanegård.

Henrik Bach er musiker og musikproducer, men ønskede i højere grad at ”gøre en forskel” for mennesker i nød. Derfor slog han til, da han Children’s Mission søgte en projektleder.

Han havde på hjerte at gøre noget for børnene i Bangladesh, og søgte derfor råd hos Helene Storm, der er chef for Udenrigsministeriets Asien-afdeling.

– Helene Storm havde selv lige været i Bangladesh og kunne fortælle, at der er et meget stort behov for at få børnene ud, af de elementer de er i. Gadebørnene tigger for at få mad i munden, nogle af dem har også familier, der også bor på gaden. Mange bor på jernbanelegemet i Dhaka. På landet skal børnene arbejde hjemme for at familien kan få mad. Mange børn kommer slet ikke i skole før de er 13-14 år. Endnu flere komme aldrig nogensinde i skole. Så der ligger således en kæmpe opgave i at få børnene ind i et system, hvor man kan løfte dem videre i livet, fortæller han.

Hvor vil I begynde?

– Vi vil bruge musikken som hjælpemiddel til at få børnene ind i en forskole, hvor de får interesse for at læse og skrive. Vi vil bygge en skole i Dhaka, hvor børnene kan gå i to år, hvorefter de indsluses i det almindelige skolesystem.

Projektet starter med en stor støttekoncert i København den 9. september. Her vil mange af Henrik Bachs musikkontakter medvirke for at samle interesse om projektet. Rugsted Krutzfeldt fra Danmark og Bob Bailey fra USA med 500 gospelsangere har allerede givet tilsagn om at deltage i koncerten.

Leave a Comment