apr202014

Mange familier i Nigeria står uden indkomst under Corona-krisen. Children’s Missions partnerorganisation FLEP støtter små virksomheder, så de kan overleve nedlukninger og udgangsforbud.

I Afrikas mest folkerige land, Nigeria, er bekymringen for Coronavirus stor.



I skrivende stund er der 51 bekræftede Corona-sager, men tallene forværres time for time. Children’s Mission driver et iværksætterprogram i landet gennem vores partnerorganisation FLEP.

Jonathan Hussaini fra FLEP fortæller:
– Nigerias sundhedsvæsen er meget dårligt, især i landdistrikterne. Hvad sker der, hvis det mest folkerige land i Afrika med sit ringe sundhedsvæsen skal til at håndtere store mængder af Corona-sager? Lige nu har vi store problemer med en anden alvorlig sygdom, Lassafeber, i vores del af landet, lyder det.

Jonathan Hussaini mener, at den økonomiske virkning af sygdommen indtil nu har gjort større skade end selve sygdommen:
– Mange familier er afhængige af en daglig indkomst for at overleve, og når alle skal forblive isoleret, forsvinder muligheden for daglejerjobs. Hvordan vil deres familier overleve og få mad til dagen og vejen?

FLEP vil gå ind med økonomisk støtte til små nye virksomheder. De informerer også deres kontakter om, hvordan de bedst kan beskytte sig mod virussen:
– Et stort problem er, at der er så meget forkerte oplysninger om Corona. For eksempel at nigerianere er immune mod sygdommen, og at virussen ikke kan overleve i vores klima. Alt dette er falsk, men rygterne spreder sig hurtigt, især i landdistrikter, hvor folk har dårlig adgang til information.

– Bed til Gud om, at han beskytter os, og at antallet af sager vil være begrænset, afslutter Jonathan Hussaini.

Hjælp Children’s Mission med at hjælpe sårbare mennesker i en urolig tid.

Giv din gave her og mærk overførslen ”Corona”:

  • MobilePay: 80 574
  • Giro: 921-6464
  • eller Netbank: 2256 Konto: 6445 550 599


Tak!