aug201902

Nastya og hendes familie er internt fordrevne på grund af krigen i det østlige Ukraine. Siden 2014 har hun været på Dubechno-lejren, hvor hun har fået mange nye venner. 

Krigen i det østlige Ukraine har tvunget mange mennesker til at flygte fra deres hjem og blive interne fordrevne Så var det for Nastya.
Hun boede med sin familie i Kurahovo tæt på Donetsk. Da krigen brød ud, måtte hun flygte til Lutsk i det vestlige Ukraine sammen med sin mor og bror.

Livet som internt fordrevne var hårdt for familien: Intet job, ingen indkomst, intet hjem og en usikker fremtid. Familien måtte starte helt forfra.
Nastias mor var kristen og bad kirken i Lutsk om hjælp. Familien hjælp fra menighedens medlemmer. Children’s Mission gik også ind og støttede familien. De tilbød Nastya og hendes bror Senya at komme på Dubechno-lejren.

Den sommer blev starten på børnenes nye liv. De kunne glemme tankerne om krig og skyderier og tilbringe tid med andre børn. Flere børn fra kirkens søndagsskole var også på lejren. Da Nastya og hendes bror vendte tilbage til hverdagen, havde de fået mange nye venner at være sammen med. De begyndte at komme fast i kirkens søndagsskole og følte sig ikke længere alene.

Siden 2014 har Nastya og hendes bror været på lejren hvert år. De takker Gud og Children’s Mission for muligheden for at komme til Dubechno.