Mary Ann kom i børnehave og skole hos Children’s Mission, som fortsatte med at støtte hendes uddannelse. I dag er hun økonom og arbejder i en hjælpeorganisation, samtidig med at hun uddanner sig til lærer og hjælper fattige børn i sin fritid.
Mary Ann voksede op under meget dårlige forhold nær lossepladsen i Payatas.
Hun var kun fire år gammel, da hendes mor hørte om Children’s Missions arbejde i Molfrid Center i Payatas. Moderen tog sin datter til centret, hvor hun startede i børnehaven.
Herefter fulgte moderen lille Mary Ann i skole ved at bære hende på ryggen gennem en flod og over en skraldeplads for at komme frem, fortæller Eva Mari Blomqvist fra Children’s Mission i Filippinerne.
Efter to år var Mary Ann den bedste elev i klassen og havde den ære at holde den afsluttende tale. I dag er hun voksen, og takket være Children’s Missions sponsorprogram, kunne hun studere hele vejen op på college-niveau.
Vil nu hjælpe andre
Mary Ann Teves er 29 år i dag. Hun er uddannet i økonomi og har arbejdet i en privat virksomhed, inden hun de seneste to år har været ansat i en verdensomspændende missionsorganisation i Filippinerne. Organisationen arbejder også med sponsorprogrammer og undervisning af børn.
Mary Ann er ved at videreuddanne sig til lærer og vil desuden tage kurser i socialt arbejde for at optimere sin evne til at hjælpe børn, der er i samme situation som hun engang var.
– Hun siger, at det er et kald fra Gud, fortæller Eva Mari Blomqvist.
Mary Ann giver samtidig ekstraundervisning til fire børn fra lossepladsområdet.
Hjælp til selvforsørgelse
Children’s Mission gjorde en verden til forskel for Mary Ann. Og en af grundende til at det lykkedes, er at også hendes mor fik træning i selvforsørgelse.
Mens Mary Ann gik i børnehave deltog moderen i Children’s Missions kurser i at skaffe sig et levebrød for hende og hendes datter. Hun gik blandt andet til syning.
Samtidig arbejdede moderen med at sælge øg i forskellige variationer: rå æg, kogte æg, hårdkogte æg i saltlage – og ikke mindst ”Balut”, der er en særlig filippinsk ret, hvor man koger et befrugtet æg sammen med en næsten udruget kylling i salt og eddike og derefter ”drikker” hele indholdet.