mar201509

Lightalightskole-webChildren’s Mission arbejder i mange lande, bl.a. i Bangladesh, hvor man driver et skolehjem for 250 børn og et musikprojekt i fire andre skoler med tilsammen 300 børn.

Musikken øger indlæringen hos gadebørn og såkaldte jernbanebørn, der ellers ikke har en chance for uddannelse. Jernbanebørnene bor på og omkring banegården i hovedstaden Dhaka.– Udvikling og børns skolegang er nogle af de hovedområder, Children’s Mission satser på, fortæller Birgitta Dahl fra Filippinerne. Birgitta har sammen med sin mand Thord arbejdet i Bangladesh gennem mange år.

På sin blog fortæller hun bl.a. om projektet ”Light a Light for Bangladesh”, som den danske afdeling af Children’s Mission har ansvar for. Daglig leder Arne Panduro besøgte projektet og skolerne inden jul.

Projektet ”Light a Light for Bangladesh” har udvalgt fire skoler med tilsammen 300 elever, hvor man satser på musikalsk indlæring, fortæller Birgitta Dahl:

– Her undervises børnene i sang, dans og drama. De lærer at spille det hånddrevne orgel Harmonium som bruges ved de fleste festlige lejligheder. Alt dette hjælper børnene i den almindeliger skolegang på en bemærkelsesværdig måde, fortæller Dahl.

– Børnene bliver ganske enkelt dygtigere også i læsetimerne har det vist sig. Dette er et interessant projekt, som forhåbentlig kan blive virkelighed i flere byskoler, hvor børn ellers ikke har en chance for at modtage musikundervisning.

Læs mere om projekt ”Light a Light for Bangladesh” ved at trykke på den gule boks til højre.