dec202101

Chimela Ule flyttede på landet og startede en kyllingefarm. Nu forsørger han sin familie, og er desuden et forbillede for unge i området.

Livet er hårdt for en arbejdsløs far i Nigeria. Chimela Ule var en af ​​mange unge, der kæmpede for at finde et job, så han kunne forsørge familien med tre børn. Da det ikke lykkedes for ham i byen, valgte han at flytte ud på landet.

– Mange troede, at jeg var skør, fordi de fleste bevæger sig i den anden retning. Men jeg så muligheder i den frugtbare jord og det gode klima. Og jeg elsker landbrug, siger han.

I 2017 modtog han hjælp fra Children’s Missions partnerorganisation Flep til at starte en kyllingefarm. Han havde allerede stor interesse for dyr og natur, men havde brug for at lære det grundlæggende om iværksætteri, deltage i seminarer om husdyrhold og møde erfarne opdrættere, der kunne blive hans mentorer.

Avlen gik godt. Chimela flyttede hen til et sted, hvor virksomheden kunne vokse og ekspandere med et dambrug. I dag har han 500 kyllinger og 500 fisk. Han er også begyndt at sælge æg og opdrætte geder og kaniner.

Chimela Ules firma har haft en positiv indvirkning på hele landsbyen. Det har givet job til ledige unge, og mange har fulgt trop og startet deres egne virksomheder. Chimela er blevet et forbillede.

– Jeg engagerer 25 unge i et projekt, som vi kalder ”Unge landmænd”. Vi diskuterer landbrug og landsbyliv og deler Guds ord. Det er gået op for mig, at Gud har givet mig en enestående mulighed for at hjælpe de unge, siger han.

Chimela er stolt og glad for at kunne hjælpe mennesker ud af fattigdom og håbløshed. Han er taknemmelig til Gud for at hans hjælp til at blive en fungerende forsørger for sin familie.