jun202216

Siden krigen i Ukraine brød ud den 24. februar, har Children’s Mission sendt 22 lastbiler med hele 90 kubikmeter humanitær hjælp. Og flere er på vej.

– Vi hjælper mennesker i krigszoner ved at fylde beskyttelsesrummene med mad og drikke, siger Children’s Missions generalsekretær Bo Wallenberg.

Når flyalarmen går, og kampene eskalerer, søger folk tilflugt i beskyttelseskældre. De kan nogle gange blive der i flere dage, uger og endda måneder uden adgang til køleskab og ordentligt køkken. Takket være tæt kontakt med myndighederne og redningstjenesten i Ukraine kan Children’s Mission hjælpe med at fylde beskyttelsesrum med mad og drikke.

Siden krigens start har Children’s Mission sendt 22 lastbiler med hjælp til Ukraine. Det handler i høj grad om mad og drikke, som vi har fået fra lokale virksomheder. Children’s Mission har også sendt store mængder fisk på dåse, mel, medicin, medicinsk udstyr, soveposer, madrasser, varmt tøj og sikkerhedssko.

Har etableret flygtningelejre

Lastbilerne sendes til det vestlige Ukraine, hvor Children’s Mission har kontor og lager. En stor del af nødhjælpen omlastes til ukrainske lastbiler, der er villige til at tage risikoen ved at køre ind i krigszonerne. Gennem vores kontakter til myndighederne har vi en unik distributionsvej til de værst ramte områder.

Noget af hjælpen forbliver i det vestlige Ukraine for at hjælpe de millioner af internt fordrevne mennesker, der er flygtet dertil, næsten helt uden at pakke. Children’s Mission har blandt andet opbygget flygtningelejre, et modtagecenter for flygtninge og psykologklinikker for krigstraumatiserede børn. Børnemissionens personale på stedet arrangerer også aktiviteter for flygtningebørn. Overskud fra genbrugsbutikker i Sverige bruges nu til at hjælpe folk med at skabe nye hjem.

Lastbiler sender afsted hver uge

De ukrainske myndigheder har lettet bureaukratiet omkring hjælpeforsendelser og gjort det nemmere for hjælpeorganisationer med kontorer i landet at sende bistand til Ukraine.

Generøsiteten fra både private og virksomheder har været enorm.

– Jeg har aldrig oplevet en lignende generøsitet som den, vi mødte nu i forbindelse med krigen i Ukraine. Alle vil gerne give, siger generalsekretær Bo Wallenberg.

Hjælpen fortsætter. Nye lastbiler med hjælp forlader Sverige og kører til Ukraine hver uge. Og der er brug for hjælp. Udover at hjælpe i nødfasen, vil ukrainere i lang tid have brug for meget hjælp til at genopbygge deres liv og deres land.

Sådan kan du være med:

  • MobilePay: 80 574
  • Giro: 921-6464
  • Bank: Nordea, Søborg Afdeling, Reg. nr.: 2256, Konto nr.: 6445 550 599