sep201909

Hvordan udvikle fattige lokalsamfund, så befolkningen kan klare sig selv? Det sker ved at give dem mulighed for uddannelse. Derfor er uddannelse en af Children’s Missions indsatsområder. Mød studerende fra Filippinerne, Kenya og Uganda…

I maj 2018 blev Michael Anthony de la Cruz uddannet fra National University of Manila i Filippinerne. Nu har han fået arbejde som regnskabsøkonom.

– Jeg er så taknemmelig for mine faddere, som har støttet mig i 17 år. Tak for jeres kærlighed, omsorg, støtte og frem for alt jeres bønner. Jeg ville ikke have været, hvor jeg er i dag, hvis det ikke var for jer, siger Michael.

Michaels vej til sin afgangseksamen har været lang og vanskelig. Da faderen forlod familien, måtte moderen forsørge familien på egen hånd. Uden Children’s Missions hjælp, havde en videregående uddannelse været utænkelig.

Hvem havde troet…
.. at Shadrak Nagetei ville gå ud af grundskolen som en af de ti bedste drenge i hele Turkana-distriktet i Kenya? Han var en af de hundredvis af nedbrudte og sultne børn, Birgitta Arnlund mødte i 2008, Nu fortsætter han på et af landets fineste gymnasier.

Af de 20 studerende, der fik priser af skolestyrelsen, kom ti fra Children’s Missions skole i Loki.

Intet af dette havde været muligt uden trofaste givere og Loki-sponsorer, så der kunne betales anstændige lønninger til det hårdtarbejdende personale og drive en veludstyret skole.

Topskole i Uganda
I nabolandet Uganda har Children’s Mission og partnerorganisationen ABC’s skoler også opnået meget flotte resultater.

– 49 ud af 80 studerende havde topkarakterer. På skolen i Kasangati var det 25 ud af 30. Vi er blandt de bedste skoler i landet. Vores skole bliver fremhævet i tv og aviser som en skole med meget gode resultater, siger skoleleder Trudy Odida og tilføjer:

– Det har været hårdt arbejde, men når vi ser de flotte resultater og glæden hos skolens studerende, er det hele indsatsen værd!