jan201808

Juliet og Mario-webTakket være Children’s Missions sponsor-program fik Mario og Juliet mulighed for at uddanne sig. I dag ønsker flere fattige børn at få samme mulighed for at få deres drømme opfyldt.

”Du ved ikke, hvor højt du kan flyve, medmindre du lærer at bruge dine vinger. Men uden vinden, der løfter dig op, er det absolut umuligt.” Med dette citat indleder Mario og Juliet deres livshistorie.I slutningen af 1980’erne byggede Children’s Mission en by med 280 huse uden for Tacloban i Filippinerne. Mario’s og Julies familier var blandt de heldige, der fik mulighed for at bo der. Men forældrene havde svært ved at finde arbejde. Sulten truede konstant, og det virkede uopnåeligt at kunne spise sig mæt tre gange om dagen. Oftest blev en kop ris og lidt bordsalt den eneste mad, de fik. Begge drømte om at gå i skole og uddanne sig, men det virkede lige så fjernt som månen.
En dag fik Mario og Juliet besked om, at Children’s Mission påbegyndte et sponsorprogram for fattige børn for at give dem en chance for at gå i skole. Det blev begyndelsen på den pædagogiske rejse, der reddede dem fra et liv uden uddannelse og beskæftigelse.

Agronom og lærer
Når det var svært og tungt at studere, opfordrede socialarbejderne i sponsorprogrammet dem til at fortsætte med at kæmpe for at nå deres drømmes mål. De oplevede Guds beskyttelse og omsorg – mange gange praktisk gennem Children’s Missions medarbejdere.
Efter mange års studier blev Mario agronom og Juliet lærer. Mario’s passion er at hjælpe mennesker i landdistrikter til at udvikle landbrugsmetoder, især gennem gedeopdræt.
Efter den store tyfon for fire år siden lancerede Children’s Mission et udviklingsarbejde, herunder en gedebedrift, for at hjælpe landmænd, der havde mistet deres plantager af kokospalmer. Dér blev Mario ansat.

Doktorgrad
Juliet arbejdede som lærer og blev udnævnt til overlærer. Efter yderligere studier blev hun rektor, og i foråret fik hun en doktorand med titlen ”Doctor of Education”. Hun er distriktschef for uddannelsesafdelingen med ansvar for tilsyn med skolerne i Tacloban-området og er passioneret omkring sit arbejde.
Mario og Juliet ønsker af hele deres hjerte, at mange flere børn i Filippinerne, især børn fra kummerlige forhold, får sig en god uddannelse, og at Children’s Missions sponsorprogram må vokse.
”Selv små månedlige gaver er af stor betydning i det lange løb. Det er disse gaver, der sammen med andre bidrag, virker som vinden, der giver drømmene mulighed for at blive virkelighed.”
”Vi er så taknemmelige for den støtte, vi har modtaget, og er nu spændte på at kunne hjælpe og give andre børn mulighed for en uddannelse, der kan føre til at også deres drømme bliver opfyldt,” slutter Mario og Juliet deres historie.