mar201602

Skoledreng-webChildren’s Mission sørger for at tusindvis af børn kan komme i skole hver dag. Uddannelse giver mennesker værdi og sikrer deres vej ud af fattigdom, siger missionschef Bo Wallenberg. Derfor samler Children’s Mission ind til uddannelse netop nu.

Uddannelse er en grundlæggende forudsætning for at komme ud af fattigdom. I skolen formes mange af vores holdninger, og derfor styrker Childrens Mission børn og unges selvfølelse og medfølelse ved at sikre en ordentlig skolegang.

Children’s Mission sørger for, at tusindvis af børn på tre kontinenter kan komme i skole. Bare i Kenya har organisationen taget 11.000 nye skolebørn under sine vinger.

– Vi vil se generationer vokse op som trygge og ansvarlige mennesker med vilje og evne til at bidrage til en god og bæredygtig samfundsudvikling, siger missionschef Bo Wallenberg.

Children’s Mission fokuserer netop nu på at samle ind til fattige børns skolegang i lande som Kenya, Zambia, Bangladesh og Filippinerne. Pengene går til skolepenge, skolemad, skoleuniformer og skolematerialer.

– Vi ønsker, at vore skoler skal blive de bedst tænkelige, så skolebørnene som voksne kan være med til at udvikle deres lande, siger Bo Wallenberg og tilføjer:

– Uddannelse er virkelig nøglen til ”hjælp til selvhjælp”. Det giver håb for fremtiden, siger Bo Wallenberg og nævner, at skolegangen kobles på iværksætteri og jobskabelse:

– Vi giver børnene en uddannelse og hjælper dem senere til at få et arbejde. Arbejdsløshed er næsten et gennemgående problem i fattige lande.

– Hvis der ikke er arbejde at få, må vi skabe det”, siger missionschefen og takker alle givere for tilliden til Children’s Missions arbejde.

Lige nu fokuseres organisationen på uddannelse:

– For at kunne styrke vores arbejde med både skolebørn og entreprenørskab, laver vi nu en ekstra indsamling til vore uddannelser. Ingen anden hjælp kan forvandle en hel familjes situation som at få en uddannelse og et arbejde. Det er forudsætningen for at kunne bryde fattigdom og isolation, slutter han.