feb201819

Vulkan-web69.000 mennesker er blevet evakueret siden vulkanen Mount Mayon i Filippinerne gik i udbrud. Nu går Children’s Mission ind og hjælper de evakuerede familier med myggenet, tæpper og større telte til skolelokaler.

Mount Mayon er 330 kilometer sydøst for hovedstaden i Manila. Det er Filippinerens mest kendte vulkan, som i løbet af de sidste 500 år har haft mere end 50 udbrud. Ved et stort udbrud i 1814 døde 1.200 mennesker.

Den 13. januar i år blev der observeret ny aktivitet på Mount Mayon, og den 22. januar gik vulkanen i udbrud. Siden da har lava fortsat spredt sig, og mere end 69.000 mennesker er blevet tvunget væk fra deres hjem.

Children’s Mission er nu i fuld gang med at forberede nødhjælp i området:

”Vi planlægger at hjælpe flygtninge i flygtningelejre nær vulkanen. Først og fremmest vil vi tilbyde tæpper og myggenet til 1.515 familier i tre lejre. Vi hjælper også med fem telte, der kan bruges til midlertidige klasseværelser for børnene, siger Torbjörn Blomqvist, der leder Children’s Mission i Filippinerne.

Mandag den 12. februar rejser Torbjörn og Eva-Mari Blomqvist til området for at se behovene og undersøge, hvordan Children’s Mission bedst kan hjælpe de berørte børn i området.

Vil du være med og hjælpe de evakuerede familier? Send dit bidrag til Children’s Mission’s Mobile Pay nummer 80 574 og mærk din gave ”Vulkanudbrud”.

Tak for din hjælp!

Billeder: Vulkanudbrud ved Mount Mayon. Fotos Ezra Acayan og Wikipedia.