jun202019
Surmila fra Bangladesh lærte at sy på Home of Peace. Nu hjælper det hende med at tjene penge til husholdningen.


På Children’s Missions børnehjem Home of Peace i Bangladesh får op mod 600 elever gratis mad, husly og skolegang på de nærliggende skoler.


Efter skole lærer børnene færdigheder, som skal hjælpe dem til at forsørge sig selv. Én af dem er Surmila Mardi. Her fortæller hun sin historie:

– Jeg hedder Surmila Mardi. Jeg mistede min mor, da jeg var meget lille. I 2017 fik jeg mulighed for at komme til Home of Peace og gå i skole her. Nu går jeg i 9. klasse. Her får jeg en skolegang, men også anden vigtig viden i livet. Jeg har blandt andet lært at sy.

– Da jeg kom tilbage til min landsby på juleferie, så jeg, at der var en symaskine i landsbyen. Jeg spurgte ejeren, om jeg måtte bruge den. Han gav mig lov til at låne den, og næste dag begyndte jeg at sy. Hver dag syede jeg for at spare penge sammen.

– Tidligere plejede jeg altid at hjælpe far med husarbejde, når jeg var hjemme. Denne gang var jeg sjældent hjemme, og min far undrede sig over, hvor jeg skulle hen om dagen. Men det skulle være en overraskelse, så derfor havde jeg ikke fortalt om min syning.

– Efter en uge viste jeg min far de penge, jeg havde tjent. Først blev han vred og spekulerede på, hvor jeg havde fået pengene fra. Han sagde: ”Du arbejder ikke med mig i marken, hvordan kan du så have penge? Har du gjort noget ulovligt?”

– Men så omfavnede jeg ham og sagde: ”Jeg har ikke gjort noget ulovligt. Jeg har tjent pengene ved at sy. ” Og så fortalte jeg alt: At jeg lærte at sy på Home of Peace, og at jeg havde fået lov til at låne symaskinen. Min far blev meget glad! Og jeg følte mig så stolt over, at min uddannelse og synundervisning gjorde det muligt for mig at tjene mine egne penge til familien.