apr202229
Musikcafé, bageri og gartneri er nogle måder at hjælpe udsatte unge i Thailand på.

Unge i Thailand får hjælp til at starte egen virksomhed og forsørge sig selv for at undgå at ende i sexindustrien. Det er tanken bag Children’s Missions nye samarbejde med den lokale organisation ChildSafe.

Issan-provinsen, på grænsen mellem Thailand og Laos, har i mange år været et rekrutteringsområde for den thailandske sexindustri. I dag bliver 30.000 børn udnyttet i prostitution i Thailand. Det anslås, at 80 procent af de prostituerede i Bangkok og Pattaya kommer fra Laos eller Issan-provinsen i Thailand.

Området er meget fattigt, og mange kommer til Bangkok for at arbejde. De håber, de kan få arbejde på fabrikker eller i butikker, men mange ender i stedet i sexindustrien.

Det er ikke kun unge, der rejser til byerne, men også forældre, der efterlader deres børn hos deres bedsteforældre.

Børnearbejde er almindeligt. Mange børn tvinges af deres familier til at forlade skolen i en alder af 13-15 år for at begynde at arbejde, ofte på natklubber eller i byggesektoren.

ChildSafe er en organisation startet af det svenske missionærpar Ingvar og Anna Fredriksson. De samarbejder med familier, skoler, kirker og lokale myndigheder for at forebygge at børn havner i sexindustrien. De skaber relationer til unge og hjælper dem på forskellige måder, blandt andet gennem en musikcafé, et lille bageri og havebrug.

Med ChildSafe som lokal samarbejdspartner går Children’s Mission ind i et nyt projekt, der handler om at hjælpe unge i området med at starte små virksomheder, så de kan forsørge sig selv, og undgå at ende i sexindustrien.