nov201716

Sojoni-webSojoni er ti år går til Children’s Missions skole Home of Peace i Bangladesh. Hun er nogle år ældre end sine klassekammerater, da hun startede skolen sent. Hendes familie havde ikke råd til at lade hende gå i skole. I stedet fik Sojoni lov til at arbejde som daglejer på kartoffelmarkerne.

”Jeg voksede op i en by meget langt væk. Det var svært for min familie over hovedet at tænke på skoleuddannelse til os børn. Jeg arbejdede i kartoffelmarkerne for at plante og plukke kartofler til markejeren. Jeg tjente 10 til 15 taka om dagen, siger Sojoni. Det svarer til en krone eller halvanden om dagen.

”Vi havde brug for pengene til familiens behov. Men nogle gange købte jeg en banan eller en ispind uden at spørge min mor om lov.

En præst i området lykkedes at overtale Sojonis forældre til at lade sin datter gå i skole for at give hende bedre livsbetingelser, og nu kan Sojoni både bo og studere på Home of Peace uden at betale skolegebyr. Og det er forældrene meget glade for.

– Jeg elsker Home of Peace! Mor besøger mig her nogle gange. Hun er meget glad for, at jeg kan spise regelmæssigt på skolen. Hun var overrasket, da hun hørte at jeg kunne læse engelsk. Jeg håber, jeg kan lære flydende engelsk i fremtiden, fordi jeg vil lære børnene i min by engelsk.

Alle kan være med og hjælpe børn som Sojoni til at få en skolegang. Donationer går til skoleundervisning, skoleuniformer og skolebøger til et barn i en af Children’s Missions skoler.