jun202327
Amina i midten sammen med to af hendes børn, Salim (tv.) og Naua (th.).

Amina er enlig mor til fem. Takket være Gift School i Kenya, som Children’s Mission støtter, kan alle hendes børn gå i skole – og få skolemad hver dag.

– Jeg har aldrig selv fået lov til at gå i skole. Nu kæmper jeg for, at mine børn får et bedre liv, siger hun.

Amina tager imod i sit hjem i et af Mombasas fattigere områder. Hjemmet består af et enkelt værelse, hvor hun og de fem børn klemmer sig sammen i en seng og en sofa. Der er ikke noget køkken, men maden tilberedes over åben ild. Sammen med andre familier deler hun tørrerum og fællesrum til vask.

Trods den enkle standard er en stolthed synlig i Aminas øjne. For et år siden flyttede familien ind i hjemmet, og livet er nu markant bedre end tidligere.

Da den yngste datter var tre år gammel, forlod Aminas mand hende for en anden kvinde.

– Jeg følte mig så alene og ked af det. Og jeg kunne ikke betale husleje, så jeg og børnene sov i et skur ved jernbaneskinnerne. Jeg sov lige på jorden og blev syg hele tiden.

Linah Samba fra Gift School mødte hende der, og tilbød skolegang til børnene. Nu har de to ældste børn afsluttet deres skolegang, mens de yngste er tilbage. På skolen får de undervisning, men også skolemad hver dag.

– Jeg er så glad for skolemaden. Ofte er børnene sultne, når de går i skole, men jeg ved, at de får mad i skolen og er mætte der.

Amina arbejder som frisør, når der er arbejde at få.

– Det er meget svært at hele tiden forsøge at få penge til husleje, mad og tøj. Efterhånden som børnene bliver ældre, har de brug for mere og mere.

– Hvis jeg får flettet hår på to-tre personer, er det en god dag. Så kan jeg give mad til børnene. Men det sker også, at vi løber tør for mad, og at børnene ikke får noget at spise, før de kommer i skole næste dag.

Børnene har kun godt at sige om Gift School og fortæller om god undervisning og lærere, der hjælper børnene. Uden skolen havde de ikke haft mulighed for uddannelse.

– Jeg vil gerne have, at mine børn får et bedre liv, end jeg har haft. Og så skal de have lov til at gå i skole, siger Amina.