jan201611

Turkana-skole-webKeA og Birgitta Arnlund flyttede til Turkanaområdet i Nordkenya tæt ved grænsen til Sydsudan for at flyve nødhjælp til det borgerkrigshærgede land.

Men da de tog deres nye hjemby Logichokio nærmere i øjesyn, opdagede de, at der manglede en skole til de hundredvis af børn, der blot modtog nødtørftig undervisning under et træ.

I dag har det svenske par bygget en skole til 430 børn. Fra nytår støtter Children’s Mission driften af skolen, der ikke modtager nogen form for offentlig støtte.

Det hele begyndte, da Birgitta fulgte en evangelist rundt i landsbyerne i Turkanaørkenen og opdagede, hvor slemt det stod til med mangel på vand, mad, sanitet, sygepleje – og skolegang til børnene. I en bydel med 1800 familier var der ingen skole – så Birgitta fik sin mand KeA med på idéen, og parret fik samlet penge ind fra familie og venner og virksomheder i Sverige.

I dag har de en skole med 430 elever, 13 lærere og 7 andre medarbejdere. Og skolen vokser med 45 nye elever hvert år. Skolen hedder Hannah Emuriakin, hvor Emuriakin betyder ”bortglemt” på turkana, som er sproget i Logichokio.

– De kaller sig for emuriakin, fordi de føler sig glemt af politikere og samfund, fortæller Birgitta Arnlund.

Parret glæder sig over samarbejdet med Children’s Mission:

– Det føles trygt at samarbejde med en erfaren organisation, fortæller KeA Arnlund.

Indsamlingen til skolen i Logichokio vil fremover gå gennem Children’s Mission, som også tager ansvar for at arbejdet bliver bæredygtigt på lang sigt.

Så børnene i Turkanaørkenen ikke bliver glemt.