nov201710

HomeOfPeace-pupils-webVandstanden på Children’s Missions skole Home of Peace i Bangladesh er faldet. Men krisen er ikke forbi. Mange i nærområdet har mistet både boliger og levebrød, og nu hjælper Children’s Mission med mad til mennesker i nød.

Det fortæller Children’s Mission i hjælpeorganisationens seneste magasin, som netop er udkommet.

I august blev Bangladesh ramt af den værste oversvømmelse i over 100 år. Children’s Missions skole Home of Peace ligger i den nordvestlige del af landet og kommer normalt godt fra oversvømmelser. Men ikke denne gang.

– Flodvandet strømmede ind over skolens område og bygninger, så ingen børn kunne gå i skole. Grøntsagsdyrkningen stod under vand, og alle vore afgrøder rådnede, siger Mary Minakkhi, der er ansvarlig for skolen.

Siden da er situationen forbedret. Alt vand er forsvundet fra skolebygningerne og det meste af skolegården.
– Undervisningen er kommet i gang igen. Børnene er så glade for, at de kan gå i skole, og at de kan lege på skolens område, fortæller Mary Minakkhi.

Men markerne er stadig så våde og mudrede, at det ikke er muligt at plante nye afgrøder. Da et helt års afgrøder er blevet ødelagt, skal de nu købe dyr mad udefra. Priserne på grøntsager, ris og fisk er steget kraftigt i hele landet.

De penge, som Children’s Mission har modtaget fra indsamlingen til Bangladesh, bruges til at købe mad til skoleelever og frø til at genetablere dyrkning af grøntsager.

Men pengene går også til at yde nødhjælp til berørte familier i området. Mange har fået deres hus og hjem ødelagt. Samtidig har de, der lever som dagarbejdere, mistet arbejde og indkomst, fordi arbejdet på markerne er ophørt. Det vil tage måneder, før der kan høstes igen.

Lokale kristne kirker har forpligtet sig til at hjælpe 4.000 familier (i alt ca. 24.000 mennesker) med mad. Hver familie får 20 kilo ris, et kilo linser, to kilo salt og et kilo madolie – for at holde hungersnøden fra døren. Dette projekt går Children’s Mission ind og støtter.

– Det er fantastisk at se vores givere vise sådan en enorm generøsitet. Når katastrofen rammer, tager vi fat alle sammen, siger Children’s Missions generalsekretær Bo Wallenberg.

– Vi har modtaget stor respons på vores opfordring til at hjælpe Bangladesh. Vores skole får den hjælp, de har brug for, og vi kan også hjælpe folk udenfor skolen. Det er jeg meget glad for!