mar201427

ScVillage-tyfon-foer-efterFredag den 21. marts kunne Children’s Mission fejre, at 380 huse og 4 skolebygninger var renoveret efter tyfonen sidste år. Her ses billede af byen – før og efter genopbygningen.

Musik, lange festtaler, flag, banderoler og et overflod af blomster. Sådan blev de mange huse og de fire skoler i Scandinavian Village genindviet efter tyfonens ødelæggelser den 8. november sidste år.

Viceborgmesteren, skolechefen, lærere, elever og gæster fra Sverige gjorde dagen festlig.

– Hvilken fest og hvilken glæde, udbryder Birgitta Dahl på sin blog. Birgitta leder Children’s Mission på Filippinerne sammen med sin mand Thord.

Og glæden føltes dobbelt stor i kontrast til den ødelæggelse tyfonen Hayyan forårsagede i Scandinavian Village udenfor Tacloban, den storby, der blev hårdest ramt af tyfonen. Scandinavian Village blev bygget af Children’s Mission for 23 år siden for at huse ofre for de tyfoner, der med jævne mellemrum rammer netop dette område.

Den 8. november skete det altså igen, da tyfonen Hayyan – eller Yolanda, som den hedder på Filippinerne – raserede et område på ca. 1000 kilometer syd for hovedstaden Manila.

De 380 huse i Scandinavian Village 15 minutters kørsel udenfor Tacloban blev også hårdt ramt. Og taget blæste af de fire skoler i byen.

Children’s Missions internationale missionschef Bo Wallenberg besøgte landsbyen kort efter tyfonen og lovede at indsamle penge, så byen og skolerne kunne genopbygges.

– Der kom store summer ind, ja, millioner af kroner, fortæller Birgitta Dahl.

Reparationen af huse og skolebygninger igangsattes omkring jul, og fredag den 21. marts var det tid til den store indvielsesfest.

– Jeg fik gåsehud af at kigge på billederne. Tak gode Gud, og tak til alle generøse givere af små og store gaver, slutter Birgitta Dahl sin blog.

Nu tilbagestår arbejdet med at genopbygge andre skoler i Tacloban-området.