mar202020

Corona-krisen påvirker Children’s Missions arbejde i mange lande, og der opstår konstant nye behov i den nye og vanskelige situation, som vi er havnet i.

Vi er blandt andet nødt til at hjælpe skolebørn, der normalt får deres mad i skolen, og vi er nødt til at købe beskyttelsesudstyr til vores ansatte.

Sådan ser situationen ud i nogle af vores lande.

Rumænien:

Children’s Missions partnerorganisation Prison Fellowship Rumænien arbejder blandt sårbare familier, især romaer. Andrei Brie skriver:

– Situationen her er ikke god! Vi har en national nødsituation. Alle skoler har været lukket i 30 dage, og hospitalerne har brug for udstyr.

– Vi arbejder intensivt. Vores suppekøkken kører med fuld kapacitet. De laver 370 portioner mad tre gange om dagen til de sårbare mennesker, vi arbejder med.

– Vores dagcenter, hvor børnene kommer, er lukket, og vi anbefaler, at børnene bliver hjemme. Vores personale holder kontakten med dem. Fængselsarbejdet er anstrengende lige nu. Vi har modtaget en lang liste med behov fra fængslerne.

– Det, vi har mest brug for lige nu, er mad, medicin og hospitalsudstyr.

Filippinerne:

Alle skoler i Filippinerne er lukket indtil 12. april. Hele øen Luzon, hvor hovedstaden Manila er placeret, er lukket ned, og al offentlig transport er ophørt. Indbyggerne opfordres til at blive hjemme og arbejde hjemmefra, hvis det er muligt. Det betyder, at Children’s Missions personale ikke kan komme på arbejde.

Sådan skriver Archie Flores fra Children´s Mission Philippines:

– Vores skoler er lukket, men børnene har det godt. Desværre har vi også været nødt til midlertidigt at lukke vores samfundsprojekter ned.

– I børnebyen bor børnene som normalt hos deres husforældre (se billedet). Vi har personale, der besøger børnebyen to gange om ugen for at se, om husets forældre har brug for hjælp. Børnebyen fyldte op med mad inden lukningen, og husets forældre kan stadig handle på det nærliggende marked om nødvendigt.

Ukraine:

Alle børnehaver, skoler og universiteter er lukket, og der er mange, der ikke er i stand til at gennemføre fjernstudier. Lyudmila Lonyuk skriver:

– Der er ikke nok medicin og ​​medicinsk udstyr, og derfor kan en pandemi være ødelæggende.

– I Lutsk er alle butikker og markeder lukket – med undtagelse af købmandsforretninger og apoteker. Restauranter, caféer og frisører er også lukket. Nogle virksomheder har lukket, mens andre er åbne. Nu lukker også store dele af den offentlige transport.

– Children’s Mission fortsætter med at hjælpe hospitaler med mad og betale for behandling af alvorligt syge børn fra sårbare familier. Vi køber også mad til fødevarepakker til sårbare familier. Når børn går i børnehave eller skole, får de gratis skolemad. Når de bliver hjemme nu, er vi nødt til at hjælpe familierne med mad.

Kenya:

Skoler i Kenya er lukket, og forsamlinger er forbudt. Selv Children’s Missions internatskole er lukket, og børnene er sendt hjem til deres familier med vigtig viden om, hvordan man gør for at reducere risikoen for smitte. På samme tid har flere af vores udviklings- og iværksætterprojekter været nødt til at sætte deres operationer på pause.

Birgitta Arnlund i Lokichoggio skriver:

– Loki er jo lidt isoleret, men der er frygt for, at virussen vil begynde at sprede sig ukontrolleret. Kakuma-flygtningelejren ti miles væk med mere end en halv million flygtninge kunne udløse voldsom smittespredning.

– Det er vigtigt at informere dem, der ikke kan læse og skrive og som bor i bushen. Der er allerede mange rygter og myter om virusset. Raya-folket tror, ​​de kan få en indsprøjtning mod virusset. Der er utroligt mange håndtryk her, så det kan være vanskeligt at få folk til at forstå, at det ikke er så godt.

Bangladesh:

Bekymringen for Corona er stor i Bangladesh, ikke mindst fordi landet er meget tæt befolket, og sundhedsvæsenet ikke er så udviklet. Sådan skriver Mary Minakkhi fra Children’s Missions partnerorganisation Agape Social Concern:

– Alle skoler i Bangladesh er lukket indtil 31. marts. Vi har stadig åbent i skolehjemmet Home of Peace, fordi vi mener, det er mere sikkert for børnene at være her, hvor vores personale regelmæssigt kontrollerer børnenes helbred. Vi har lært børnene, hvordan man vasker sig og reducerer risikoen for smitte.

– Det er et stort problem i vores land, at mange mennesker ikke følger myndighedernes henstillinger. De går ud, selvom de har feber, og de er dårlige til at vaske hænder. Ophold på offentlige steder er ikke sikkert, men folk skal ud for at komme på arbejde eller i forretning.

– Fødevarepriserne er steget, fordi nogle butikker mangler mad, mens folk er begyndt at hamstre.

Har du muligheden for at give en gave til at hjælpe Children’s Mission med at hjælpe rundt om i verden i kølvandet på Corona-krisen?

Giv din gave her:

  • MobilePay: 80 574
  • Giro: 921-6464
  • eller Netbank: 2256 Konto 6445 550 599