nov201321

IMG_1646 sLægeteamet tilser patienter, nøglepersoner trænes i at tage sig af traumatiserede børn, og den ødelagte børneby skal snart genopbygges.

De sidste to dage har Humedicas lægeteam behandlet over 300 patienter. Det har primært været overfladiske sår, som – hvis de ikke behandles – kan føre til meget alvorlige infektioner.

Humedica er en hjælpeorganisation med speciale i katastrofesituationer, som Children’s Mission samarbejder med. Humedicas team har nu modtaget den næste hjælpesending fra Tyskland på ialt 9,2 tons medicinske forsyninger, og alt er blevet godkendt af filippinske myndigheder.

– I Manila har vi nu pakket 5 tons nødhjælp bestående af vand, mad, køkkenredskaber, tæpper mv som kun venter på transport til Tacloban for at distribueres til de ramte familier, fortæller leder af Children’s Mission på Filippinerne, Thord Dahl.

Den store udfordring er at få nødhjælpen på et ​​transportfly og få det fra Manila til Tacloban, siger han.

– Vi er på ventelisten, men det er svært at få en klar indikation af tidspunktet for forsendelsen.

I Tacloban venter to koordinatorer, som er parat at koordinere uddelingen med hjælp fra​myndighederne og militæret.

Et andet team er klar til at oplære udvalgte personer i ”Scandinavian Village” i konceptet Child Friendly Spaces (CFS). Man skønner, flere end 900 byens børn mistede deres hjem og muligheden for at gå i skole, da tyfonen ramte.

Med disse ”børnevenlige rum” får børnene mulighed for at bearbejde de forfærdelige oplevelser, de har haft.  De får mulighed at tale med en voksen, som giver sig tid til at tale med dem, og kan for et øjeblik få lov til bare at være børn.

– Med landsbyen som udgangspunkt, vil vi også undersøge mulighederne for etablering af CFS i andre af de tilstødende ramte områder, fortæller Thord Dahl.

Processen med at genopføre husene i ”Scandinavian Village” er begyndt. Indkøb af byggematerialer er i fuld gang. I øjeblikket forventes det at materialerne kan købes i Cebu og at leverandøren formidler transporten til ”Scandinavian Village”.

– Hvis alt klapper, kan byggeriet begynde i slutningen af ​​næste uge, fortæller Thord Dahl og tilføjer, at det vil koste meget, hvis de mere en 380 boliger og skolebygninger skal genopføres fra grunden. Derfor har Children’s Mission fortsat brug for stor opbakning og økonomisk støtte.