feb202105

I Nigeria er fire ud af ti personer arbejdsløse eller underbeskæftigede. Den 30-årige mor til to, Rashidat Alimi, var en af ​​dem. Men takket være Children’s Missions hjælp har hun nu startet sin egen virksomhed med kyllingeavl og kan forsørge sin familie.

Rashidats mand arbejder som fliselægger, men hans arbejde er uregelmæssigt, og hans indkomst er ringe. For at øge familiens indkomst har Rashidat taget ekstraarbejde som lærer.

– Jeg har undervist i fem år nu, men lønnen er meget lav og desuden uregelmæssig.

Children’s Missions partner i Nigeria, FLEP, arrangerer en iværksætteruddannelse i fugleopdræt. Rashidat sluttede sig til trænings- og FLEP’s sparegruppe, og efter et stykke tid fik hun mulighed for at modtage og pleje 18 kyllinger. Rashidat opfødede fuglene og solgte dem med en god fortjeneste. Det gav hende en lille startkapital til fremtiden.

Rashidat er fast besluttet på at starte sin egen fugleopdræt. Hun har lejet et værelse og har fra gruppens fælles fond været i stand til at låne penge til at købe 100 fugle til egen avl.

Tre måneder senere går Rashidats kyllingeavl meget godt. Snart vil hun være i stand til at tilbagebetale sit lån og købe nye fugle til fuglebedriften, samtidig med at hun får en indkomst, som familien kan leve af.

På længere sigt håber hun at være i stand til at udvide sin fugleopdræt og ansætte folk i sin virksomhed.

Vil du hjælpe Children’s Mission med at uddanne flere iværksættere? I så fald kan du sende en donation til Children’s Missions arbejde med iværksætteri og samfundsudvikling, Devent.

Her kan du støtte:

MobilePay: 80 574
Giro: 921-6464
eller Netbank: 2256 Konto 6445 550 599