okt201831

KouakouKouakou havde ikke penge nok til at forsørge sig selv og sønnen. Men iværksætter-uddannelsen blev starten på et nyt liv.

Kouakou Noel er 32 år gammel og bor i Elfenbenskysten med sin ti-årige søn. Siden hans kone forlod ham, har han kæmpet for sin og sønnens overlevelse. Pengene rakte ganske enkelt ikke til.
– Nogle gange kunne jeg finde midlertidige jobs, men de var meget dårligt betalt. Desværre slog det ikke til, og vi måtte flytte ind i mine forældres hus for at overleve, siger Kouakou.

Gennem en lokal radiostation hørte han om iværksætteruddannelsen, som Children’s Mission og Devent driver gennem deres lokale samarbejdspartner FMP. Han tog kontakt og kom med i programmet. Det blev starten på Kouakous nye liv.
– Et af træningsmodulerne, som virkelig inspirerede og motiverede mig, havde titlen ”Bare begynd, begynd hvor du er, og brug hvad du har”. Det ændrede min holdning og overbeviste mig om, at jeg også kan lykkes, siger han.

Efter uddannelsen fik Kouakou et nyt deltidsjob, som gav ham en løn, der svarer til 130 danske kroner. Han besluttede sig for at bruge disse penge til at starte sin egen virksomhed. Han købte biologisk nedbrydelige plastikposer, som han kunne sælge videre. Dette er en succesrig branche, da regeringen i Elfenbenskysten har besluttet at forbyde brugen af almindelige plastposer.

Det er nu lykkedes for Kouakou få en plads på et marked i Bouake, hvor han tjener mellem 60 og 100 danske kroner om ugen.
– Min virksomhed har givet mig økonomisk frihed. I dag kan jeg leje et hus til mig selv og min søn. Jeg har også råd til at betale skolegebyrer for min søn, siger Kouakou entusiastisk.

Nu er han gået sammen med en anden mand, der også har været på FMP’s iværksætteruddannelse, om at sælge de bæredygtige poser uden for markedet. Det giver dem flere kunder og forhåbentlig vil overskuddet også stige.
Kouakous drøm er at blive i stand til at eje en virksomhed. Han drømmer også om at finde en ny kvinde at gifte sig og dele familielivet med.