apr202122

Children’s Mission uddeler nødhjælp til sårbare familier i Zambia. En af de familier, der har fået hjælp, er Godwin Lupindula, hans kone Susan Mulenga og deres syv børn.

Familien Lupindula havde et normalt liv, hvor de levede af deres landbrug og korttidsarbejde på større gårde. Men i 2015 blev Godwin forvekslet med en tyv på gården, hvor han arbejdede.

Selvom han var uskyldig, blev han skudt i benet af gårdejeren.

Benet måtte amputeres, og hele familiens opsparing gik til lægeudgifter. Nu kan Godwin ikke længere arbejde som landmand. Han har erfaring med at reparere sko, men da familien bor på landet, er der ikke mange kunder i nærheden.

Familien har siden haft meget svært ved at skaffe nok mad. Nogle dage kommer der slet ikke mad på bordet, andre dage rækker maden til et enkelt måltid.

Children’s Mission i Zambia kom i kontakt med familien i forbindelse med et landbrugsprojekt i 2019. De hjalp familien med frø og nye dyrkningsmetoder. Familien har siden kunnet hjælpe til med landbruget, da moren fik et job på en gård i nærheden.

Men lige inden høsten kom COVID-19 med nedlukninger og nye problemer. Familien måtte høste deres umodne majs for at overleve.

Children’s Mission har gennem sin lokale partnerorganisation hjulpet familien med ekstra mad.

En af døtrene, den 13-årige Silvia Lupindula, siger, at familien nu kan spise to eller tre måltider om dagen, mens de før måtte gå sultne i seng.

Nu kan jeg smile og være glad, fordi jeg har spist mad og er mæt, fortæller hun.