okt201710

Malaria-net (2)To af drengene på Children’s Missions skole i Kenya døde efter en aggressiv malaria-epidemi i Loke-regionen. Myggenet og medicin er nødvendige for at stoppe epidemien.

”Vi har mistet to fine små drenge til denne forfærdelige sygdom. Og mange andre, både børn og voksne, har måttet lade livet. Mange af vores lærere har mistet deres forældre til sygdommen, siger Birgitta Arnlund, der arbejder i Loke for Cildren’s Missions partnerorganisation Ledo.

”Jeg er så ked af at se alle de syge børn. Mit hjerte græder. Mange mennesker kommer for sent til klinikken, og mange har ikke penge til de nødvendige lægemidler. Hvilken uretfærdig verden, vi lever i! Må det snart få en ende! Hjælp os med at bede, tilføjer hun.

Birgitta Arnlund fortæller, at der var usædvanlig få myg i området under den langvarige tørke. Dette får lokalbefolkningen til ikke at absorbere den lille mængde parasitter, der gør dem immune. Når regnen kommer og myggene med dem, har befolkningen intet immunforsvar og bliver meget syge.

– Hvis en syg bliver stukket af en myg, spredes sygdommen videre. Derfor er det vigtigt, at de syge forbliver under myggenet. Men hvis der ikke er nogen net, fortsætter epidemien.

For fem år siden blev ganske få myggenet fordelt i området, men de bliver hurtigt slidt og forgår. Og nu er der brug for nye net.

Birgitta Arnlund søger også penge til medicin, fordi mange ikke har råd til at betale.

Både statshospitalet i området, Lopiding, og den lokale klinik, som Children’s Mission støtter er fuldt belagt med malariapatienter. Statshospitalet har det særligt vanskeligt, fordi de samtidig lammes af en strejke blandt sygeplejersker.

Mange børn får pleje takket være Children’s Mission og Ledos medicinprogrammer.

Malariaen følger ofte efter blodmangel, og nogle patienter har brug for akut blodtransfusion. Behovet for jerntilskud er enormt, men mange har ikke råd til at købe tilskuddet.

Der er også stadig mangel på mad. Nogle begyndte at så og plante, da regnen kom, men det er ikke muligt at høste. Fødevarefordelingen fra regeringen er ophørt på grund af den politiske situation.

”Men folk er modige og vant til meget vanskelige forhold. Vi er taknemmelige over, at vi endnu er her og forsøger at give folk et håb,” siger Birgitta Arnlund.