aug201603

Ira-webFor 20 år siden fik en dødssyg pige fra Ukraine livsnødvendig hjælp. Mange givere muliggjorde den avancerede pleje, som reddede Ira Sjevjuks liv. Nu er hun lærerstuderende og engageret i at hjælpe så mange børn som muligt.

Ira er en glad pige på 20 år. Det er der ingen tvivl om, da hun svarer på sin mobiltelefon. Hun nyder sommeren og har kun nogle uger tilbage af sommerferien, inden hun fortsætter sine lærerstudier. Hun lader til at nyde livet, og det er ikke noget hun tager for givet.

Voldsomme misdannelser
Da Ira blev født havde hun voldsomme såkaldte vaskulære misdannelser i halvdelen af ansigtet. Hun havde brug for akut lægehjælp, da Bo Wallenberg fra Children’s Mission mødte hende og hendes familie på et børnehjem i Ukraine.
Children’s Mission sørgede for at Ira fik pleje i Sverige, og det reddede hendes liv. I juni 2012 var Ira med til en konference i Sverige, hvor læger fra hele verden, som arbejder med vaskulære misdannelser, var samlet.
Rejsen til Sverige fik stor opmærksomhed, især fra medierne:
”Jeg tror at mange som hjalp mig gerne vil vide, hvordan jeg har det nu, så derfor synes jeg det var godt at medierne ville mødes med mig”, siger Ira, der ønsker at sige tak til dem, der hjalp hende.

Besøger syge børn
I Ukraine vil hun nu give det videre, som hun har fået.
”Jeg forsøger at hjælpe mennesker, og nogle gange, når jeg har ferie, besøger jeg Children’s Mission i Lutsk”, siger hun.
Der møder hun børn som er syge og taler med dem opmuntrer dem i deres hverdag. Hendes drøm er at arbejde som lærer.
”Children’s Mission vil altid være i mit hjerte. Jeg er taknemmelig for alle de mennesker, som gav mig mit liv”, slutter hun.

300.000 mennesker får hjælp hvert år
Children’s Mission er en af de største ngo’er i Ukraine. Omkring 300.000 mennesker får gavn af organisationens hjælpearbejde hvert eneste år.
Gennem et netværk af over 250 samarbejdspartnere, sociale myndigheder, kirker og andre organisationer distribueres mere end 300 tons tøj, sko og hospitalsudstyr til bl.a. sygehuse, børnehjem og fængsler.

Læs mere om Children’s Mission i Ukraine her.

Historien om Ira blev bragt første gang i Children’s Mission’s nyhedsblad i marts 2014.