aug201709

Glade-boern-webI løbet af sommeren har mange børn og unge fået minder for livet, takket være gaver til Children’s Missions arbejde.

Her er en rapport fra de mange aktiviteter, der er foregået i Filippinerne i løbet af børnenes sommerferie.
Unge, der studerer på college i sponsorprogrammet, havde mulighed for at deltage i en tredages lejr. Lejren ligger i bjergene med en fantastisk udsigt over dalen og de smukke omgivelser. Der var masser af tid og plads til udendørs aktiviteter mens mødesalen blev brugt til foredrag og andre samlinger.

120 børn på lejr
120 børn i alderen 10-13 år fra Kiddy Bible Class kom til Hill of Grace og deltog i lejren i tre dage. De sætter stor pris på lejren, men var også en smule nervøse, fordi de fleste aldrig havde overnattet udenfor hjemmet. Lejrbålet, vandlegene og gruppeaktiviteterne og maden er de mest populære oplevelser. At opleve kærlighed og fællesskab, at få mad i maven flere gange om dagen og have det sjovt sammen med mange andre børn er for de fleste af børnene en luksus.

Musiklejr
På vores center Shining Light havde lærerne ønsket for denne sommer at der blev en musiklejr for interesserede børn fra 4. og 5. klasse. I løbet af fire dage blev 20 børn trænet af frivillige og faste lærere i at spille klaver, guitar, beatboxing og at synge. Unge og en præst fra en nærliggende kirke bidrog med bibelundervisning. Lejren sluttede med en udstilling af alt, hvad de har lært, og det bekræftede for os, at det kan betale sig at organisere lejre: Det giver børnene nye færdigheder, det styrker deres fællesskab, og det øger glæden hos både elever og lærere.

Sommerjob for teenagere
For andet år i træk arrangerede vi sommerjob for teenagere i landsbyen. Fire af de ældste har været involveret i Child Development Programme og hjælper med forskellige ting såsom sang, spil, musik, og hjælp til de yngre børn. Alle fire er meget glade for dette job og ønsker at de snart får ferie igen, så de kan komme tilbage. Nogle af de børn, der er 11-12 år, har hjulpet i vores kantine og fungeret som assistent for gartneren, og de, der er involveret i at vedligeholde vores ejendomme. Selv dette har været et populært gøremål, som giver en lille variation i livet.

Sommerskole
I Filippinerne er det almindeligt med sommerskoler for at hjælpe børn, der af en eller anden grund er sakket bagud i skolen. I børnebyen fik nogle af børnene hjælp fra lærerne ved vores skole, og gymnasieelever fra sponsorprogrammet har hjulpet børn fra vores skoler.
Et sted arrangerede vi sommerskole for 4-årige for at lære dem grundlæggende i matematik, læsning og skrivning. Dette skyldes, at disse børn begynder i første klasse, og studieordningen er stram og klasserne er store i offentlige skoler. Så er det fint at have forudgående viden for at kunne følge med.

Aktiviteter i børnebyen
Børnene i børnebyen har selvfølgelig ikke kun arbejdet – de har haft tid til en masse andre aktiviteter også. De har haft tid til en masse boldspil og andre spil. I løbet af ugen kunne børnene også øve sig i dans, sang og i at spille forskellige instrumenter. Det var skønt, da de en morgen fik mulighed for at vise, hvad de havde lært, for alle medarbejdere og forældre.