feb202211

Den seneste tid har været begivenhedsrig på Children’s Missions skole i Lokichoggio.

Nye toiletter og brusekabiner er bygget, og tablets er blevet en realitet i undervisningen. Undervisningen om menstruationskopper er startet igen. Eleverne har modtaget deres egne bibler. Og en elsket skoleinspektør er vendt tilbage efter en alvorlig ulykke.

Takket være en gave fra kirkernes genbrugsbutikker i den svenske by Mariestad har både pigernes og drengenes sovesale fået brusebad. Der er også bygget toiletter til de yngste børn i førskolen.

– Vi er meget glade. Tænk, hvilket løft det er for vores elever, siger Birgitta Arnlund, der grundlagde skolen.

En anden genbrugsbutik, der drives af pinsekirken i den Strängnäs i Sverige, har sponsoreret 16 tablets og hovedtelefoner, som eleverne kan bruge i deres undervisning. Med computerne har eleverne adgang til et rigt materiale af bøger, referencelitteratur, kort, encyklopædier, lærebøger, uddannelsesspil og muligheder for at øve forskellige færdigheder. De mange tablets opbevares i en solid støvtæt opladningsboks.

For nylig modtog alle elever fra femte klasse og op hver en ny bibel. Fra nu af vil bibler blive uddelt hvert år til eleverne i femte klasse.

Projektet med menstruationskopper er startet igen efter en pause under pandemien. At piger skal kunne gå i skole, selv når de har menstruation, er en selvfølge for de fleste. Men mange piger i Kenya har ikke råd til at købe menstruationsbind og er nødt til at blive hjemme under deres menstruation.

Gennem projektet uddeler Children’s Mission menstruationskopper til unge piger på flere forskellige skoler i Lokichoggio. Samtidig får de unge uddannelse om menstruation og hygiejne.

I foråret var skoleinspektøren på Hannah Emuriakin-skolen, Micheal Wekesa, involveret i en alvorlig motorcykelulykke, og det var et mirakel, at han overlevede. Efter fire måneders rehabilitering er han vendt tilbage til skolen for at genoptage arbejdet. Både elever og skoleinspektøren var meget glade for gensynet.