apr202010

Mechel fik hjælp fra Children’s Missions iværksætterprogram. Nu har hun sin egen sy- og frisørvirksomhed.

Takket være en god portion vilje og iværksætterhjælp fra Children’s Mission, kan Mechel nu kalde sig selvstændig virksomhedsejer, forsørge sin familie og sende sine børn i skole.



Mechel er en 40-årig enke med tre børn. I otte år var hun gæstearbejder i Saudi-Arabien, men i 2017 flyttede hun tilbage til Filippinerne for at skabe en ny fremtid for sig selv og sine børn.

Mechel kom i kontakt med Children’s Mission og iværksætterprojektet ULE og besluttede at satse på at starte sin egen virksomhed.

Hun deltog i to forskellige jobtræningskurser: syning og klipning. Efter træningen faldt alt på plads for Mechel. De lokale myndigheder tilbød hende en symaskine og en startpakke til at fremstille tæpper, sengetøj, gardiner og puder. Hun tog imod tilbuddet og begyndte at sy for at tjene penge til sin familie. Samtidig tilbød hun frisørservice i hjemmene.

Om aftenen laver hun slik i sit hjem, som hun derefter sælger til naboer og til en skole i nærheden.

Mechel er blevet en rigtig virksomhedsejer. Nu tjener hun nok penge til at dække familiens behov og betale børnenes skolepenge. Hun har formet en fremtid – takket være Children’s Missions iværksætterprogram og sin egen ambition om ikke at give op, men at gribe de muligheder, hun får.