okt201218

Pigen Jamaira er fire år, men kan allerede læse. Hun er en af de 37 børn på forskolen på Hills of Grace.

Hver eneste af de børn, Children’s Mission hjælper har sin helt egen unikke historie. Birgitta Dahl leder arbejdet på Filippinerne med sin mand Thord og fortæller levende om børnene og deres baggrund på hendes blog.

Lille Jamaira er en af de 37 børn i forskolen på Hills of Grace, der i nye rummelige faciliteter samler Children’s Missions vidtforgrenede arbejde i den filippinske hovedstad Manila.

– Jamaira er en usædvanligt intelligent lille pige på fire år og kan allerede læse. Hun er dygtig til at synge og sang en solo, da det var ”Family Day” forrige uge, fortæller Birgitta.

Family Day samlede alle børnenes pårørerende. Også lille Jamairas mor.

– Hendes mor er enke og forsørger sig med en sari-sari shop, der er en slags gadeforretning. Den slags vrimler det af overalt på Filippinerne, fortæller Birgitta.

I forretningen sælger man bolcher, vaskemiddel og hårshampoo i små pakker, en deciliter cocacola i en lille plastikpose med sugerør til, og cigaretter, som sælges enkeltvis.

– Pointen er, at man kan købe lidt ad gangen af det, man har brug for, så man ikke behøver lægge så mange penge ud – for dem har man ikke ret mange af.

Jamairas mor tjener 500 kroner om månaden i sin lille forretning. Det er under eksistensminimum.

– Hvad skal der mon blive af den lille Jamaira, undrer Birgitta.

Læs hende blog her: http://www.mellan-varldar.blogspot.dk