jun201523

Dubechno-webNu er de første 120 børn i fuld gang med at lege og lære på lejren i Dubechno i Ukraine. Hver sommer inviterer Children’s Mission hundredvis af udsatte børn med til en uforglemmelig sommerlejr.

Dagene er fulde af leg, badning, nye kammerater, glæde og god mad. Lejrene er betydningsfulde i rehabilitering af børn, som har måttet flygte fra deres hjem i krigszonen eller af en eller anden grund har det svært derhjemme. Sommerlejren er et vigtigt fristed, som mange børn længes efter hele året.

– Hvert eneste barn, som kommer til os, har ondt i livet og fortæller en hjerteskærende historie, fortæller Lyudmila Lonyuk, der leder Children’s Mission i Ukraine.

Børnene kommer fra en baggrund, hvor det slet ikke er muligt at holde ferie eller komme på lejr med egne midler. Flere af de børn, som nyder sommerlejren lige nu, har forældre, som er blinde og har det trangt økonomisk, fordi erstatningen fra statens sygeforsikring er så ringe. Andre børn kommer fra familier, hvor stoffer og alkoholmisbrug er hverdag, fortæller Lyudmila.

– Børnene lever som forældreløse, selv om de har forældre, siger hun.

En del af børnene er virkelig forældreløse, og nogle har en forælder, som er mobiliseret til krigszonen. Det handler med andre ord om et fristed, som forældre og familie ikke selv kan skaffe.

Dette fristed er muligt takket være gaver fra Danmark og andre lande i Skandinavien. Lejrene er i fuld gang og holdes for hundredvis af børn over hele sommeren.