aug202328

Kirker blev brændt, mens kristne blev fordrevet fra deres hjem og deres ejendom ødelagt af en pøbel i det østlige Pakistan. Children’s Mission sender nu nødhjælp til de ramte familier.

Pastor Kashif Chand fra Children’s Missions partnerorganisation Full Gospel Assemblys of Pakistan, FGA, siger, at flere af organisationens kirker er blevet ødelagt.

I et videoklip viser han et ødelagt kirkelokale, hvor kun de sodede vægge står tilbage. En nybygget præstebolig er nu fuldstændig ødelagt. Han fortæller om et samlet antal ødelagte kirker fra forskellige kristne trossamfund og om mange ødelagte hjem.

Angrebet blev udført den 16. august i Jaranwala, som ligger uden for Faisalabad. En stor pøbel angreb kirker og kristnes huse. Familierne blev fordrevet fra deres hjem, som blev sat i brand. Folk er kommet til skade, men der er ingen meldinger om dræbte.

Children’s Mission trådte hurtigt til og sendte nødhjælpspenge til FGA i Pakistan. Pengene bruges til mad til familier, der har mistet deres hjem. Der serveres mad tre gange om dagen på tre forskellige steder i området. Children’s Mission planlægger at sende mere økonomisk bistand i fremtiden og er i løbende kontakt med partnerorganisationen.

Baggrunden for tumulten siges at være, at to kristne mænd skrev noget nedsættende om islam i en Koran, en påstand, der bestrides af kristne grupper. I Pakistan er det dødsstraf at tale imod islam. Politiet har anholdt de to kristne mænd, der risikerer at blive retsforfulgt for blasfemi. Politiet har også anholdt omkring 100 personer, der var involveret i angrebene.

– Vi beder jer om at fortsætte med at bede for kirkerne i Pakistan, opfordrer præst Kashif Chand fra FGA.