I Kenya udfører Children’s Mission et omfattende arbejde med skoler i både Lokichoggio og Mombasa. En anden søjle i Children’s Missions arbejde i Kenya er at give folk mulighed for at blive økonomisk uafhængige.

I hovedstaden Nairobi har Children’s Mission et regionalt kontor for Children’s Mission Africa. Her arbejder vores medarbejdere for at udvikle kapacitet og følge op på den løbende indsats hos vores partnerorganisationer i hele Afrika.

Iværksættere

Sammen med vores partnerorganisationer EPTF og I Choose Life arbejder Children’s Mission med at uddanne lokale iværksættere, så folk kan skabe jobs for både sig selv og for andre i deres område. I træningen lærer deltagerne at drive en effektiv virksomhed og arbejde med markedsføring og finansiering.

Children’s Mission arbejder også med opsparingspuljer for at danne grupper i landdistrikterne og i slumområder, hvor deltagere får uddannelse i iværksætteri og mulighed for at spare sammen. Uddannelserne ændrer liv, ikke mindst ved at muliggøre skolegang for børn.

EPTF arbejder med iværksætteruddannelse, hjælp til virksomheds- og forretningsudvikling og med fortalervirksomhed for at skabe betingelser for øget iværksætteri i Kenya.

I Choose Life arbejder med uddannelse for at de unge kan klare sig godt. Træningsprogrammet Seal implementeres i samarbejde med det kenyanske undervisningsministerium og når ud til én million unge, der er uddannet i seksuel og reproduktiv sundhed, iværksætteri og økonomi.

Skole i slumområde

Kenyas næststørste slumområde ligger i Mombasa. Her driver Children’s Mission en skole i samarbejde med partnerorganisationen Gift School. Behovene er enorme, men med skolegang får børnene en chance for en bedre fremtid.

Børnene elsker deres skole og er glade for at gå der. De har lærere, der ser dem, og som giver dem muligheder for at tilegne sig viden, hvilket giver dem betingelserne for at lykkes. Eleverne drømmer om en dag at få et arbejde og være i stand til at forsørge deres familier, inklusiv deres forældre.

Arbejde i Lokichoggio

I Lokichoggio driver Ledo, som er Children’s Missions partnerorganisation, forskolen og grundskolen Hannah Emuriakin med over 600 elever.

Da Birgitta og Kea Arnlund kom til Lokichoggio i 2008, var der intet andet skoletilbud end simpel undervisning under et træ i en del af byen med omkring 1.800 husstande. Nu får børnene i området en uddannelse, der giver helt andre betingelser for fremtiden. I 2018 dimitterede den første afgangsklasse med strålende karakterer.

Gennem kvindeprojektet ANA har en gruppe kvinder beskæftigelse i et bageri, smykkeværksted og syning og får en lille indkomst hver måned.

Giv en gave.